שתף קטע נבחר
 

סקירת משחק הרפתקאה: Penny Arcade

גייב וטייקו מהקומיקס Penny Arcade חצו את הקווים והפכו למפתחי משחקים. האם זה השתלם לנו? למרבה ההפתעה – כן, ועוד איך

אל תתנו לאף אחד לעבוד עליכם: אין דבר שיותר מפחיד כתב משחקים מההצעה לפתח משחק משלו. זה דבר אחד לזרוק הערות מחוכמות ושנונות על המשחקיות המגושמת או על ה-AI המטופש בביקורת של 1000 מילה, וזה סיפור אחר

לגמרי לנסות ליצור מנגנון משחקיות מוצלח בעצמך.

 

לעומת רוב המבקרים האמיצים שהחליטו לחצות את הקווים ונחתו, ברוב המקרים, בתפקידים די אנמיים בתעשייה, הנה מגיעים החבר'ה מ-Penny Arcade, שמוכרים בדרך כלל מהקומיקס אותו הם מפרסמים ברשת, ועושים את הבלתי יאומן ממש – יוצרים משחק מחשב מקצועי ומוצלח שהם לקחו חלק בפיתוחו.

 

טוב, לאנשי Penny Arcade יש יתרון אחד על המבקר הממוצע (וסליחה מראש מעמיתינו): הם ממש מוכשרים. כאן צריך לגלות לכל מי שעוד לא יודע ש-Penny Arcade הוא לא אתר משחקים, אלא אתר קומיקס שמוקדש למשחקים ולכל מה שמסביבם.

 

את האתר מתפעלים שני אנשים: מייק "גייב" קראלויק, שמצייר את הקומיקסים ביד אמן אמיתית, וג'רי "טייקו" הולקינס שכותב את הרעיונות (ובעל חולשה ידועה למילים מסובכות באנגלית ששלחו אותי לא פעם למילון כדי להבין אותן).

 

 

קומיקס של גיימרים אמיתיים

גיבורי הקומיקס של PA מבוססים בחופשיות על יוצריהם (למרות שהם לא דומים פיזית) ולאורך כמעט תשע שנות קיומו של הקומיקס הם נגעו בשלל תחומים שקשורים למשחקי מחשב וקונסולה. כקורא ותיק, אני יכול לספר שחוש ההומור המעוות של PA יכול לפגוע לפעמים, כמו גם הצורך הבלתי נשלט שלהם לדבר בשפה בוטה במיוחד, אבל כשהם מצחיקים – הם באמת

מצחיקים.

 

אחרי שלשניים גדל הבטחון ביכולות הכתיבה והאיור שלהם (ובעיקר אחרי שהפכו לאחד מהקומיקסים המקוונים המצליחים ביותר), הם העזו לעשות את המהלך האמור לעיל ולהוציא משחק מחשב בפיתוחם. למען האמת, גם הם קצת פחדו מהתוצאות, כמו שהקומיקס הזה רומז, אך בזכות צוות פיתוח מוכשר (שכולל את רון גילברט!) נראה שהם שוב גלגלו 20, כי המשחק שהם יצרו מביא להם הרבה כבוד.

 

עוד ב-Vgames: ביקורת: Metal Gear Solid 4

 

אפל, אבל מצחיק

Penny Arcade Adventures: On the Rain-Slick Precipice of Darkness, Episode One הוא ראשון בסדרה של משחקים אפיזודיים שיספרו את עלילות טייקו וגייב במציאות אלטרנטיבית בה הם משחקים שני בלשים שמתמחים בחקירות אירועים על-טבעיים. העלילה והעיצוב הכללי שאבו השראה מסרטי הפילם-נואר וספרי האימה של לאבקראפט, אך למרות הרקע האפל המשחק עצמו מצחיק מאוד ולא לוקח את עצמו ברצינות רבה מדי.

 

אני קיבלתי לביקורת את גרסת ה-PC של המשחק (יש גם גרסת Xbox Live), וכבר מהרגע הראשון הרגשתי שהם עלו על הדרך הנכונה. מיד אחרי הפתיחה הדרמטית, השחקן מתבקש ליצור לעצמו דמות. מגוון אפשרויות ההתאמה והכוונון של
צילום: vgames
מראה הדמות נרחב למדי וכולל אפשרויות התאמה של חלקים שונים בפרצוף השחקן, בחירת פרטי לבוש ושינוי מבנה גוף.

 

בעוד שמשחקים שמאפשרים לכם ליצור דמות משלכם הם לא מראה נדיר, העובדה שהדמות נטמעת בצורה מושלמת גם בסרטוני המעבר שמצוירים בסגנון קומיקסי פשוט גרמה לי להישאר עם פה פתוח לרווחה.

 

רובוטים, ליצנים וחסרי בית מרושעים

השלב הראשון מתחיל עם גיבורנו שמנקה בשלווה את גינתו, כשלפתע רובוט ענק דורס את ביתו וממשיך הלאה. במבט מלא תדהמה הגיבור מביט בטייקו וגייב שמקפצים בעקבות הרובוט ובהחלטה של רגע, במיוחד לאור העובדה שבמילא אין לו לאן לחזור, הוא מצטרף למרדף שלהם.

 

אחרי שהסביר להם את המצב, מסכימים הבלשים חסרי הפחד לצרף את גיבורנו אליהם והם יוצאים למסע לפענוח התעלומה שבמהלכו נפגוש רובוטים קטנים (ה-Fruit F***rs הידועים מהקומיקס), ליצנים פסיכוטיים, פנטומימאים שיורים בכם בחץ וקשת בלתי נראים, וגם כמה הומלסים מרושעים. כולם הופיעו בקומיקס בשלב כזה או אחר.

 

חלק מהעלילה מועבר באמצעות דיאלוגים שנונים בין הגיבורים בעזרת בלוני דיבור, וחלק בעזרת סרטוני מעבר מצוירים לעילא ולעילא. בלי לגלות יותר מדי, אפשר לומר שמדובר בעלילה מוצלחת עם סוף ראוי, אך משאירה פתח לקראת המשחקים הבאים בסדרה.

 

עוד ב-Vgames: סקירת משחק מוזל - Trials 2

 

משחקיות נגישה

המשחקיות היא שילוב של משחק הרפתקה פשטני למדי – "הבא את דגם גלגל הענק הממוזער אל מדען הפיפי" (אל

תשאלו...) – ושל משחק תפקידים קליל שבו התזמון יותר חשוב מהדיוק.

 

כצפוי, המשחק נוטה יותר לכיוון משחק התפקידים ואת רוב הזמן תבלו בהליכה ממקום למקום ובקרבות עם שלל היצורים שהוזכרו לעיל. בכל פעם שתתקרבו לאזור בו נמצאים אויבים, יפתח מסך הקרב. בתחתית המסך נמצאות צלמיות הגיבורים וכן אפשרויות התקיפה שלהם שבחלוף זמן מסוים יהפכו לזמינות. במסך המרכזי אפשר לראות את הדמויות ערוכות במצב סטאטי, כשבכל פעם דמות אחרת נעה.

 

הקרב מורכב מתורות קצובים - אם לא בחרתם מספיק מהר, התור יעבור בינתיים לשחקן הבא. מצד שני, אם לא בחרתם בפעולה, מספר אפשרויות התקיפה שלכם יגדל ותוכלו לבצע התקפות חזקות יותר בתור הבא, כך שיש פה מתח מתמיד בין האפשרות לתת מכה מהירה וחלשה או לחכות בסבלנות, לספוג קצת נזק מהאויבים ואז להכות בהם עם מכה עוצמתית הרבה יותר. או אולי בכלל להשתמש בחפץ מהמלאי כדי, למשל, להחליש את האויבים או לגרום לכם לנוע יותר מהר?

 

המשחק דורש מידה לא מועטה של תזמון נכון. כל סוג תקיפה מעבר לזו הבסיסית, יכריח אתכם להצליח במשחקון קטן כדי לבצע אותה במלוא העוצמה. למשל, בחירה במכה של גייב תביא אתכם למסך שבו תצטרכו ללחוץ מספר פעמים במהירות על מקש הרווח עד שמד אנכי יתמלא. כמו כן, אם אתם רוצים לחסום מכה של האויב שתוקף אתכם, עליכם ללחוץ בתזמון מושלם על מקש הרווח כשהוא תוקף.

 

ניצחון בקרב יעניק לכם נקודות ניסיון שבחלוף הזמן יקפיצו אתכם לדרגה הבאה. כל דרגה תגדיל את מלאי נקודות חיים שלכם (קריטי מאוד בתחילת המשחק) וכן תוסיף נקודות ליכולות תקיפה והגנה. גם אם דמויותכם יהפכו לחזקות ומנוסות מספיק כדי לנצח בכל קרב, האויבים שמולכם יתנו תמיד פייט רציני.

 

לא הכל הוא (קומיקס) שחור ולבן

כמשחק אפיזודי שעולה רק  עשרים דולר  (68 שקלים, הודות לשער הדולר הנמוך) ציפיתי למשהו שיגמר לפני שהוא באמת יתחיל, אבל למרבה ההפתעה, מדובר במשחק שמכיל לפחות שבע שעות משחק לפני סופו. לעומת זאת, אחרי שסיימתם אותו פעם אחת אין שום ערך למשחק חוזר מכיוון שהמשחק הוא ליניארי לגמרי, ורוב הסיכויים שתסיימו אותו אחרי שהבאתם את הדמויות שלכם לרמתן הגבוהה ביותר.

 

אורך החיים המכובד גובה מחיר בצידו האחר של תהליך הפיתוח: הגרפיקה והדיבוב. בעוד שהגרפיקה הדו-ממדית, בה נערכים הדיאלוגים והסרטונים, היא יוצאת מהכלל, הגרפיקה של עולם המשחק הראשי היא תלת-ממדית (מבט על) ודי בינונית. ומה שקצת יותר מציק – ישנם רק ארבע אזורים/שלבים, וגם בהם כל הבניינים נראים כמעט אותו דבר.

 

גם הדיבוב, הנדיר עד כדי הכחדה, מפריע. גיבורינו עורכים שיחות ארוכות ביניהם וחבל שאף לא אחת מהן היא עם דיבוב איכותי, או לכל הפחות איזשהו רחש רקע.

 

בשורה התחתונה

אם אתם מאלו שבדיחה על חוקר שעוסק ב-Urology (מדע הפיפי) ממלאת אתכם בעיקר בגועל, או שמשפטים וולגאריים גורמים לכם לאטום את האוזניים – עזבו את המשחק! זה אמנם קומיקס – אבל קומיקס למבוגרים. כמו כן, יתכן שחלק מאלו שלא מכירים כלל את Penny Arcade ייהנו פחות בגלל מגוון הדמויות השאולות מהקומיקס, בעיה עם פיתרון מאוד פשוט: תקראו את הקומיקס, הוא שווה את זה.

 

מה יש לומר, Penny Arcade Adventures: On the Rain-Slick Precipice of Darkness, Episode One קנה אותי מהשנייה הראשונה בזכות הפרטים הקטנים. לעניות דעתי זהו משחק שצריך להוות דוגמא לכל מפתחי המשחקים האפיזודיים: הוא מצחיק, עם עלילה טובה עם סוף ראוי, ומשחקיות קלילה אך יעילה. גייב וטייקו זכו בהערכתי הכנה: אחרי המשחק המוצלח שלהם, הם יכולים ללכלך על מי שהם רוצים בתעשיית המשחקים בלי בושה.

 

Penny Arcade Adventures: On the Rain-Slick Precipice of Darkness, Episode One

 

הטוב: פותח ע"י חבר'ה שאוהבים משחקים באמת, ורואים את זה, שומר על האווירה של הקומיקס וגם על איכות האיורים, עלילה טובה ומשעשעת, משחקיות מהנה, בדיוק באורך הנכון.

 

הרע: קצת וולגארי, יתכן וחלק מההומור לא יובן ע"י שחקנים שלא מכירים את הקומיקס, גרפיקה בינונית.

 

וההברקה: שילוב דמות הגיבור בסרטוני המעבר.

 

להורדת הדמו

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רובוט ענקי מעך לכם את הבית? צאו להרפתקאה
צילום: vgames
מומלצים