שתף קטע נבחר

באו בטוב: בצק דים-סאם וארבע מליות

הבאו, חבר במשפחת הדים-סאם, הוא בצק שמרים מאודה שניתן למלא אותו במגוון מליות, מתוקות או מלוחות, בשריות או צמחוניות. הכנתו דורשת השקעה, לא נכחיש, ולכן בפעם הבאה שמתחשק לכם לאתגר את עצמכם במטבח, נסו את הבאו

מתכון באו בסיסי

מתכון באדיבות השפים קובי בנדלק ועופר אלמליח, "באו"

 

המרכיבים:

כפית וחצי שמרים יבשים

1/2 כוס (125 מ"ל) מים חמים

1/4 כוס (50 גרם) סוכר

1 כוס מחוקה (125 גרם) קמח לבן

1/3 + 1 כף (60 גרם) קמח תופח מאליו

3 כפות חמאה מומסת או שמן קנולה

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה שמרים עם 2 כפות מים חמים, כפית סוכר וכפית קמח עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מניחים להתפחה של 15 דקות.
  3. בקערה גדולה מניחים את יתר הקמח הרגיל, הקמח התופח, הסוכר, המלח, המים והחמאה ומערבבים עם כף עץ. מוסיפים את תערובת השמרים שתפחה.
  4. ממשיכים לערבב עד לקבלת כדור בצק. לשים בידיים 3-5 דקות, עד לקבלת מרקם חלק ואלססטי.
  5. מתפיחים בקערה משומנת כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  6. יוצרים מהבצק כדורים בגודל קצת יותר מכדור פינג-פונג ומרדדים לעיגול.
  7. ממלאים במילוי הרצוי (ראו מתכונים בהמשך) וסוגרים היטב את הבצק.
  8. מאדים במשך כ-7 דקות בכלי אידוי (רצוי מבמבוק) מעל סיר עם מים רותחים.


(צילום: דניאל לילה)

 

מילוי תרד וטופו

באדיבות השפים קובי בנדלק ועופר אלמליח, "באו"

 

המרכיבים:

1 ק"ג תרד שטוף

1 בצל מקולף וקצוץ

3 שיני שום

4 כפות שמן זית

מלח

פלפל

200 גרם טופו

 

אופן ההכנה:
  1. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את השום ומאדים כחצי דקה.
  2. מוסיפים את התרד. מטגנים מספר דקות, ומתבלים במלח ופלפל.
  3. מעבירים למסננת. מערבבים עם הטופו וקוצצים.

 

מילוי עוף וירקות 

באדיבות השפים קובי בנדלק ועופר אלמליח, "באו"

 

המרכיבים:

1 ק"ג עוף טחון

2 שיני שום

6 יחידות בצל ירוק קצוץ

2 קישואים בינוניים מגורדים

2 גזרים בינוניים מגורדים

2 כפות שמן זית

2 כפות שמן שומשום

1/4 כוס סויה

 

אופן ההכנה:

 

  1. מערבבים היטב את כל החומרים יחד וממלאים את הבאו (אין צורך לבשל או לטגן לפני המילוי).


(צילום: דניאל לילה)

 

באו בקר וחצילים

 באדיבות השפים קובי בנדלק ועופר אלמליח, "באו"

 

המרכיבים:

1 ק"ג בקר טחון

4 חצילים בלאדי

1 צרור עירית קצוצה

מלח

פלפל שחור גרוס

2 שיני שום

1/3 כפית קינמון

 

אופן ההכנה:

  1. קולים את החצילים על אש גלויה. מקלפים ומוציאים את בשר החצילים.
  2. מניחים בקערה ומוסיפים את יתר המרכיבים. מערבבים  ומתבלים.

 

באו במילוי תפוחים ווניל

באדיבות השפים קובי בנדלק ועופר אלמליח, "באו"

  

המרכיבים:

6 תפוחי גרנד סמית קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

2 כוסות סוכר לבן

2 מקלות וניל

100 גרם חמאה

4 כפות מים

 

אופן הכנה:

  1. שמים את הסוכר במחבת, עד שהוא הופל לקרמל.
  2. מוסיפים את החמאה, הווניל והמים ומערבבים היטב עד לקבלת קרמל אחיד (ניתן להוסיף עוד מים לפי הצורך).
  3. מוסיפים את התפוחים ומבשלים 4-5 דקות.
  4. למילוי משתמשים רק בקוביות התפוחים ואת הקרמל שומרים לרוטב.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סוג של דים סאם. באו
צילום: דניאל לילה
מומלצים