מחכים לגלעד - אבל לא בפייסבוק
הקמפיין הקורא לשחרורו של גלעד שליט על ידי שינוי תמונות הפרופיל ברשתות החברתיות, מבזה את כבודו של החייל החטוף. דעה
פרסום תמונתו של גלעד ברשתות חברתיות ובתוכנות מסרים מידיים.
האם הפעולה הזו באמת תייצר לחץ לשחרורו? אני חושב שלא.
מטרת הקמפיין קדושה: לעוררת מודעות לנושא הכואב, ועל ידי כך אולי לגרום לממשלה למצוא פיתרון לנושא.
הדרך, לעומת זאת, חוטאת למטרה, ועלולה להגחיך את כל הקמפיין החשוב הזה ולגרום לו להיראות, במקרה הטוב, כמו אקט סאטירי, ובמקרה הרע כמו זילות מוחלטת של החייל החטוף. על אף רגישות הנושא, הקמפיין אינו חסין מביקורת.
גלעד שליט מחפש דירה
דמיינו שהקמפיין יזכה להצלחה מסחררת, ומאות אלפי גלעד שליטים קטנים ישתלטו ליום אחד על פייסבוק. כך נוכל, למשל, לראות את גלעד שליט מחליף חיות מתנפחות עם גלעד שליט אחר, או משאיר סרטון מצחיק על ה-Wall של חברו
הטוב.
נסו לדמיין את הפתעתכם, כאשר שליט יפנה אליכם במסנג'ר כדי לדבר על הפרק האחרון של כוכב נולד.
דוגמה חיה לעניין ניתן למצוא בבלוג פופולרי ברשת החברתית של קפה דה מרקר. בעלת הבלוג כבר שינתה את תמונת הפרופיל שלה לתמונתו של גלעד, וכך ניתן לחשוב ששליט מדבר על מחירי הדירות הגואים בתל-אביב.
ברור שזו לא הייתה כוונת בעלת הבלוג, וראוי לציין שהתמונה הוחלפה לאחר פרסום התגובה הזאת (שינוי תמונת פרופיל בבלוגים וברשתות חברתיות עובד רטרואקטיבית), ועדיין: צירוף התמונה של שליט, שכנראה נמצא עכשיו בפחון בעזה, בצמוד לדיון מבודח על מצב הנדל"ן במרכז הארץ - פשוט צורם.
Poke לרון ארד
מקרה נוסף של קמפיין מודעות שלא נראה טוב, הוא דף הפייסבוק של רון ארד. גם במקרה זה המטרה של פותח הפרופיל הייתה טובה, אך הביצוע גרם לכל העסק להראות מגוחך: תוך ימים זכה "רון ארד" לכמות חברים מכובדת, שהקפידו למלא את עמוד הפרופיל שלו בשלל הודעות ספאם, סרטונים משעשעים, ושאר תחלואות פייסבוק.
אז מה אפשר לעשות אם רוצים להעלות את המודעות למצבו הקשה של שליט? אפשר לכתוב מכתבים לפוליטיקאים כדי שאלה יתאמצו יותר לשחרור החייל החטוף. אפשר לצאת להפגנות ועצרות בנושא. אפשר להצביע לאלה שלדעתכם יעשו בעניינו של שליט את מה שהממשלה הנוכחית לא עושה.
כמובן שבשביל לעשות את כל אחד מהדברים הנ"ל, שישפיעו הרבה יותר משינוי תמונת הפרופיל, תצרכו להתנתק מהפייסבוק ומהמסנג'ר. האם אתם מסוגלים?