איראן: תקיפה ישראלית לא תשבש תוכנית הגרעין
מפקד משמרות המהפכה מזהיר כי כל תקיפה באיראן תגרור פעולה חריפה נגד ישראל. ג'עפרי התייחס בביטול לאפשרות של תקיפה, ואמר: "כל הפרעה תהיה לזמן קצר בלבד. המדענים האיראנים מוכשרים יותר מהעיראקים ומהסורים"
"האויב מעוניין לתקוף את מתקני הגרעין שלנו כדי לשבש את פעילותם, אבל כל הפסקה תהיה קצרה מאוד, משום שהמדענים האיראנים המומחים מוכשרים יותר מאלה שהיו בסוריה ובעיראק", כך טוען מפקד משמרות המהפכה האיראניים, הגנרל מוחמד עלי ג'עפרי.
הבכיר האיראני שיגר איום ברור לישראל לפיו כל תקיפה בשטח ארצו תגרור פעולה חריפה מצד משמרות המהפכה. "זה מובן מאליו שכל מדינה שמותקפת על ידי מדינת אויב, תפעיל את כל משאביה ויכולותיה כדי להתעמת עם אותו אויב", אמר בראיון לעיתון האיראני "ג'אם א-ג'אם".
הוא טען כי לרשות הרפובליקה האיסלאמית עומד מצבור טילים "מרשים". לדבריו, "לאיראן יש יכולות רבות להכות בכל תוקף בעולם, והחלק החשוב של היכולת הזו קשור ליכולת בתחום הטילים". הוא הוסיף כי "ישראל יודעת שאם תתקוף את איראן היא תקבל מכה גורלית".
על אף איומיו, ייחס הגנרל האיראני לא מעט חשיבות לתפקידה וליכולותיה של ישראל. לטענתו, ללא שיתוף פעולה ישראלי, האיומים האמריקנים לתקיפה באיראן לא ייצאו לפעול. "ארה"ב זקוקה לישראל", אמר. "לכאורה הם יכולים לטעון שארה"ב תתקוף את איראן בצורה עצמאית, אבל אנחנו בטוחים שארה"ב לא יכולה לעשות זאת ללא שיתוף פעולה מצד ישראל".
באותו עניין ציין ג'עפרי כי לישראל יש הרבה נקודות תורפה. "היום יש לאיראן יכולות הגנה רבות בתוך המדינה, ולאור העומק האסטרטגי של איראן בעולם האיסלאם, יש לה אפשרויות רבות להכות בכל תוקף בעולם. החלק החשוב של היכולת הזו קשור ליכולת בתחום הטילים של אירא"ן.
.
הערכות בארה"ב: ישראל תתקוף השנה
לאחרונה ישנו ריבוי של דיווחים וההערכות בארצות הברית, לפיהם בכירים ישראלים מקדמים במרץ פעולה צבאית נגד ממשלו של מחמוד אחמדי-נג'אד. שגריר ארה"ב באו"ם לשעבר, ג'ון בולטון, טען כי ישראל תתקוף את מתקני הגרעין של איראן, אם הסנאטור ברק אובאמה יזכה בבחירות לנשיאות.
לטענתו של בולטון, חיל האוויר יתקוף בתקופת הביניים שבין הבחירות לנשיאות ב-4 בנובמבר ועד לכניסת הנשיא החדש לבית הלבן ב-20 בינואר 2009 - בזמן שבוש עדיין יהיה הנשיא.
אולם גורמים דיפלומטים בוושינגטון גורסים כי ישראל מעדיפה פתרון דיפלומטי ולחץ פיננסי. לטענתם, זו הסיבה שארה"ב מדברת על נכונותה לפתוח משרד אינטרסים בטהרן במתכונת דומה לזו שהוקמה בהוואנה שבקובה.