לאחר 3 חודשים: הסתיימו עיצומי עובדי הרווחה
העובדים הסוציאלים שבתו במשך 83 יום בעקבות ריבוי מקרי האלימות נגדם ועומס עבודה חריג. כעת, בזכות הסכם בין משרדי האוצר והרווחה על תוספת של 220 תקנים, הודיע האיגוד על חזרה לפעילות רגילה החל מיום א'
איגוד העובדים הסוציאלים הודיע הערב (יום ה') על סיום העיצומים בהם פתחו לפני כשלושה חודשים. ביום ראשון ייפתחו לשכות הרווחה ומערך הרווחה יחזור לפעילותו הרגילה. עיצומי העובדים הסוציאלים הגיעו לסיומם בעקבות הסכם בין משרדי האוצר והרווחה על תוספת תקנים.
השביתה השקטה והכואבת
- "לממשלה אכפת מכסף, לא מאנשים"
- גם פניית אמא לח"כים לא עוזרת
- הסבל נמשך בבתי המשפט
- האשה ילדה, הבעל נותר במעצר
בתום שעות ארוכות של משא ומתן אינטנסיבי נחתם ההסכם בלשכת הממונה על התקציבים במשרד האוצר. לפי ההסכם, תהיה תוספת של 221 תקנים של עובדים לרשויות המקומיות, בהם 170 שינתנו לאלתר. יתר התקנים יינתנו בתקציב לשנת 2009. עוד סוכם על מנגנון לתקצוב 14 מיליון שקלים לצרכי אבטחה של העובדים הסוציאלים.
שר הרווחה, יצחק הרצוג, הודה לממונה על התקציבים, רם בלינקוב, ליו"ר ההסתדרות, עופר עיני, וליו"ר איגוד העובדים הסוציאלים על מאמציהם. "אני שמח על ההסכם שהביא לסיום העיצומים שפגעו באזרחים רבים. אני מברך את איגוד העובדים הסוציאלים שהעלה לסדר היום הציבורי את הנושא הכאוב ומקווה שההסכם יביא לשיפור שירותי הרווחה", אמר הרצוג.
יו"ר איגוד העובדים הסוציאלים, איציק פרי, אמר בתגובה: "התחלנו בתהליך שבסופו נגיע לשירותי רווחה, שבהם האזרחים יקבלו שירות הוגן, ראוי ומכובד. זאת, תוך קבלת ביטחון ואבטחה ראויים, כפי שהעובדים הסוציאלים מעוניינים ויודעים לתת", אמר פרי.
יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, אמר כי שוב הוכח שרק באמצעות "הידברות אמיתית" ניתן לפתור מחלוקות. "העובדים הסוציאלים, תחת מנהיגותו של איציק פרי, הוכיחו נחישות ומחויבות לא רק לטובת עצמם, אלא לכל החברה הישראלית".
חברת הכנסת נדיה חילו, עובדת סוציאלית במקצועה, שתמכה במאבק האחרון, אמרה ל-ynet כי היא מברכת על ההסכם שהושג עם האוצר. "אמנם התקנים שהושגו אינם מספיקים וצריך להמשיך לפעול ליישום כל ההבטחות. אבל סיום השביתה שם קץ לסבל המשפחות הנזקקות. אמשיך לפעול יחד עם כל העובדים הסוציאליים להשגת תקנים נוספים", סיכמה חילו.
כרוניקה של שביתה
בינואר השנה הכריזו העובדים הסוציאלים על סכסוך עבודה, בעקבות ריבוי מקרי האלימות נגדם ועומס עבודה חריג ללא הוספת תקנים. כעבור כשלושה חודשים פתחו בשביתה כ-7,000 עובדים סוציאלים במחאה על מחסור בתקנים ואי-יכולת לספק שירות ראוי לפונים, רובם מהשכבות החלשות.
איגוד העובדים הסוציאלים טען היעדר תקנים של עובדים נוספים, והמעמסה שעל כתפיהם, פוגעת באיכות וביכולת השירות. עוד טענו באיגוד כי המצב החמור גורם לאלימות כלפי העובדים ולשחיקה נפשית.
יו"ר איגוד העובדים הסוציאליים, איציק פרי, טען בזמנו כי המדינה מזניחה את ביטחונם האישי של העובדים ואינה פועלת להגברת אמצעי הבטיחות
והביטחון - ולראיה, ריבוי מקרי האלימות בשנים האחרונות כלפיהם. "כתוצאה מעומס עבודה ואופי האוכלוסיות המטופלות על ידי העובדים הסוציאליים נוצר מצב של מאות מקרי אלימות בשנה כלפי העובדים כולל אלימות פיזית וסכנה לחיי אדם", סיפר אז פרי.
בין השירותים שלא קיבלו קהל בתקופה האחרונה: לשכות הרווחה ברשויות המקומיות והאזוריות; שירות המבחן לנוער, מבוגרים ועצורים; יחידות הסמך שליד בתי המשפט; היחידות לטיפול ולמניעת אלימות במשפחה, ועוד. בנוסף סירבו העובדים הסוציאלים לקבל פונים חדשים, לא טיפלו בילדים, נוער, קשישים, נכים ומוגבלים בסיכון, ולא הגישו תסקירים לבתי משפט.