שר החוץ הסורי: מוקדם לדבר על מגעים ישירים
השר ואליד אל מועלם התייחס לאפשרות שנציגים סורים וישראלים ישבו סביב שולחן אחד ואמר: "ברגע בו נרגיש כי הגענו לבסיס משותף עם הישראלים נסכם גם על מיקומן של השיחות הישירות"
"ברגע בו נרגיש כי הגענו לבסיס משותף עם הישראלים, שכולל את כל האלמנטים של הסכם השלום, נסכם גם על מיקומן של השיחות הישירות", אמר אל מועלם, בכינוס של המכון הצרפתי ליחסים בינלאומיים בפריז. כאשר נשאל על מועדן האפשרי של השיחות הללו הוא אמר: "מוקדם מדי לדעת".
אל מועלם הדגיש כי יהיה צורך בהתערבות אמריקנית במגעים: "השיחות הישירות יזדקקו להשתתפות ותמיכה מצד האמריקנים", אמר שר החוץ הסורי, "כדי לתת התחייבויות אנו זקוקים גם לתפקיד אקטיבי מצד אירופה, אולי מצד צרפת. אנחנו צריכים לתת תפקיד גם לרוסיה ולאו"ם".
שר החוץ הטורקי המתווך במגעים הבלתי ישירים בין שתי המדינות הודיע אתמול כי ישראל וסוריה החליטו להמשיך בשיחות הלא ישירות בניסיון לגשר על הפערים ביניהן. "הצדדים הסכימו להמשיך בשיחות על בסיס קבוע באווירה חיובית ובונה", נכתב.
בהודעת משרד החוץ הטורקי נכתב עוד, כי סבב השיחות השלישי, הסתיים. במסיבת עיתונאים שכינס באנקרה הדגיש שר החוץ הטורקי, עלי בבקאן, שהשיחות נמצאות בראשית דרכן, אך הביע תקווה כי "הצדדים ימצאו עצמם סביב אותו שולחן לשיחות ישירות".
ראש הסגל בלשכת ראש הממשלה, יורם טורבוביץ', והיועץ המדיני שלום תורג'מן, יצאו השבוע לטורקיה כדי לדון בין השאר באפשרות לפתיחת משא ומתן ישיר בין ישראל לסוריה. שני השליחים צפויים לנחות בלילה בישראל.
ב-13 ביולי צפויים ראש הממשלה, אהוד אולמרט ובשאר אסד, לקחת חלק בכנס מדינות הים התיכון, אותו זימן נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי. לקראת הוועידה עלתה השאלה האם שני המנהיגים ייפגשו או ילחצו ידיים, אך אסד שלל את האפשרות הזו וטען כי המגעים לשלום נמצאים בשלב מוקדם מדי.