שר החוץ הסורי: אולמרט ואסד לא ייפגשו בפריז
ראש הממשלה אולמרט ונשיא סוריה אסד יגיעו בעוד כשבוע לפריז להשתתף בוועידה של מדינות הים התיכון. למרות ששני המנהיגים יהיו קרובים מתמיד זה לזה, הם כנראה לא ייפגשו. "פגישה בין שני המנהיגים אינה נמצאת על סדר היום", הבהיר שר החוץ הסורי. מתנגדי משטר אסד צפויים להפגין בפריז
יהיו קרובים, אך יישארו רחוקים: כשבוע לפני הוועידה בפריז, בה ישתתפו בין היתר ראש הממשלה אהוד אולמרט ונשיא סוריה בשאר אסד - אומר שר החוץ הסורי, ואליד אל-מועלם, כי השניים שיהיו באותו מקום לא ייפגשו.
אל-מועלם, המכין את ביקורו של אסד בפריז, נשאל אתמול (ו') האם יש סיכוי שהשניים ייפגשו בבירת צרפת? הוא ענה: "פגישה בין שני המנהיגים אינה נמצאת על סדר היום".
מוקדם יותר התייחס שר החוץ הסורי למגעים העקיפים בין משלחת ישראלית וסורית בטורקיה. הוא אמר כי עדיין מוקדם מדי לדבר על מגעים ישירים בין שתי המדינות. "ברגע בו נרגיש כי הגענו לבסיס משותף עם הישראלים, שכולל את כל האלמנטים של הסכם השלום, נסכם גם על מיקומן של השיחות הישירות", אמר.
נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, הזמין את אסד ואולמרט יחד עם כ-40 מנהיגי מדינות לאירוע ההשקה של האיגוד החדש של מדינות הים-התיכון. מטרת האיגוד הוא להדק את הקשר בין מדינות האיחוד האירופי למדינות הים התיכון. אסד צפוי להישאר בפריז גם ב-14 ביולי, יום הבסטיליה הצרפתי. מדובר בביקור ראשון של נשיא סורי בבירת צרפת מזה שבע שנים.
הפגנה נגד אסד בפריז
מתנגדי משטר אסד בסוריה הבטיחו לערוך מצעד, במחאה על ביקורו בפריז. חברי האופוזיציה, המתכוונים להפגין ב-13 ביולי, יימחו נגד "מעצרים שרירותיים של אנשי רוח ומתנגדים פוליטיים". בנוסף הם ינסו להעלות את נושא הפרת זכויות האדם בסוריה, ובין היתר - עינוי עצירים. נושא זכויות האדם בסוריה צפוי לעלות בפגישה שיקיימו סרקוזי ואסד.
לפני כשבועיים התייחס הנשיא הסורי לדיווחים לפיהם יפגש עם אולמרט בפריז. "זה לא כמו לשתות תה", הוא הסביר אז ואמר כי הפגישה תהיה חסרת משמעות. אסד הגדיר את השיחות העקיפות בתיווך טורקי כ"ניצוץ של תקווה". למרות זאת הוא הבהיר כי ישראל צריכה לעשות יותר על-מנת, לקדם מפגש פסגה: "רק להעביר מסרים ללא תוצאות של ממש, זה חסר משמעות", אמר.
אך לא מן הנמנע שבכירים צרפתים ינסו בכל זאת להפגיש בין אולמרט לאסד. קלוד גון, ראש הסגל של נשיא צרפת, אמר לאחרונה בראיון לתחנת רדיו אירופית כי אולמרט הציע לו ששני המנהיגים ינהלו "קשר ישיר" ביניהם במהלך הוועידה. שר החוץ של צרפת, ברנר קושנר, התייחס גם הוא לעובדה שהשניים יהיו קרובים זה לזה בפריז. "הנשיא הסורי יישב לצד הישראלים, סביב אותו שולחן", הוא אמר.