"חשש בארה"ב: תקיפת ישראל באיראן תיכשל"
בעקבות פגישותיו של ראש המטות המשולבים, האדמירל מייקל מאלן, עם הרמטכ"ל, גבי אשכנזי, וראשי מערכת הביטחון - אומרים ראשי הפנטגון כי לישראל ולארה"ב חסר מודיעין מספיק על מיקום המתקנים הגרעיניים באיראן. ה"סנדיי טלגרף" מדווח כי בארה"ב מודאגים שתקיפה בהיעדר מודיעין מספיק, תיכשל
נחושים לתקוף, לא יודעים איפה בדיוק: ראשי הפנטגון חוששים כי תקיפה ישראלית באיראן תיכשל, משום שחסר מודיעין מספיק על מיקומם של המתקנים הגרעיניים. כך מדווח הבוקר (יום א') ה"סנדיי טלגרף" הבריטי.
במערכת הביטחון בוושינגטון חוששים כי ישראל תתפתה לתקוף את איראן במהלך 12 החודשים הבאים, כאשר אין כל ערובה להצלחת מבצע שכזה, שעשוי לכל היותר להאט את קצב פיתוח הגרעין.
על-פי הדיווח, פערי המידע והמודיעין בנוגע למיקומם המדויק של מתקני הגרעין הרגישים של איראן עלו בדיונים שקיים בישראל ראש המטות המשולבים של הצבא האמריקני, האדמירל מייקל מאלן. הוא הביע בשבוע שעבר התנגדות לפעולה צבאית ואמר שיהיה זה "מאוד לחוץ" לפתוח "חזית שלישית" נגד הטרור.
לדבריו, מתקפה ישראלית על מתקני הגרעין באיראן תהיה צעד בדרגת סיכון גבוהה, העלול לערער עוד יותר את היציבות במזרח התיכון. בתשובה לשאלה אם הוא מודאג מאפשרות של תקיפה ישראלית, אמר מאלן כי "כל צעד באזור זה הוא מרמת סיכון גבוהה. מדובר בחלק מאוד לא יציב של העולם, שאינו צריך להפוך יציב עוד פחות".
איראן מתעקשת להמשיך בהעשרת האורניום. דובר ממשלת איראן, גולאם-חוסיין אלהם, הבהיר בתגובה לחבילת התמריצים של שש המעצמות, כי "לא חל שינוי בעמדותיה של איראן בנושא הגרעין, ואיראן מוכנה למשא ומתן בנושא הגרעין במסגרת השמירה על זכויותיה של האומה האיראנית והכללים הבינלאומיים".
ישראל, כך לפי גורמים המעודכנים בשיחות הצבאיות בין ישראל לארה"ב, נחושה לפעול לפני שאיראן תצליח להעשיר אורניום באיכות ובכמות מספיקה כדי לבנות פצצה אטומית, ולפני שתקבל את מערכת ההגנה הרוסית SA-20. מערכת זו אמורה להגן על מתקני הגרעין, ותיצור בעיה קשה לחיל האוויר הישראלי, "לישראלים יש תחושת דחיפות אמיתית. הם מאיצים את ההכנות, אולם בארה"ב ובישראל מודאגים באשר להיעדר מודיעין".
לדברי אותם גורמים, "לאמריקנים היו מרגלים באיראן עד 2003, ועכשיו אין להם הרבה מודיעין אנושי (יומינט) בשטח. לישראלים יש מידע טוב יותר, אבל האמריקנים יצאו מפגישות בלתי משוכנעים שלישראלים יש מספיק מודיעין כדי לדעת איפה לתקוף, ועם מעט ביטחון שהם יוכלו להשמיד את תוכנית הגרעין". המחסור במודיעין טוב, יכול להסביר את הדיווחים, שלפיהם הנשיא בוש תמך באופן שקט במבצעים חשאיים של השירותים המיוחדים של ארה"ב בתוך איראן.
באחרונה נשמעים יותר ויותר קולות בישראל, המעריכים כי לא יהיה מנוס מתקיפת מתקני הגרעין באיראן. ראש המוסד לשעבר, שבתי שביט, העריך אתמול כי "תוך שנה נגיע לנקודת האל-חזור, בה ניאלץ לפעול נגד איראן. להערכתי, רוסיה לא תעזור לארצות הברית מול איראן, לכן ישראל תישאר לבד מול האויב". הוא דיבר ב"שבתרבות" בבאר שבע.
מנגד, בארה"ב בוחנים כיצד להתמודד עם פעולת תגמול מצידה של איראן, שעלולה לשבש את יצוא הנפט, לחסום את מיצרי הורמוז במפרץ ולתקוף ספינות ובסיסים אמריקנים באזור באמצעות טילים. איראן גם עלולה לתקוף את הכור הגרעיני בדימונה, או לפגוע במתקני הנפט במפרץ, כך על-פי דו"ח של מכון המחקר למזרח הקרוב, שממוקם בוושינגטון.