מקפיאים ואופים: עוגיות פיסטוק
לכבוד השקת מקום המציע עוגות ועוגיות מוכנות למחצה, יעל גרטי מזמינה אתכם לשכלל את המטבח ולהכין עוגיות פיסטוק טעימות, שניתן להקפיא ולאפות רגע קט לפני שהאורחים מגיעים
תמר כרמון, שהקימה לפני שנים אחדות את קפה "ארנון ותמר", שהיה להצלחה רבתי בהוד השרון, עלתה על רעיון גאוני, לטובת העסוקים שבינינו: עוגות, עוגיות וקישים מוכנים למחצה. כך היא מציעה, במקום ששמו "מינוטי" שפתחה זה עתה בתל אביב (רח' אבן גבירול 5) גלילים של בצק עוגיות שיש לחתוך ולאפות, קלתיות לקישים, קרם שקדים וקרם פטיסייר עבור טארטים, עיסה עבור סופלה שוקולד בלגי, ועוד.
לכבוד השקת המקום, ביקשתי מתמר מתכון לעוגיות פיסטוק, שאותן, כמו מרבית סוגי העוגיות מבצק פריך, ניתן להקפיא ולאפות כשמתחשק, או כשהאורחים בפתח. פשוט מכינים בצק במעבד מזון, מגלגלים לגלילה, מאחסנים במקפיא, שולפים בשעת הצורך, פורסים ואופים. העוגיות הללו קלות להכנה, טעימות מאוד, לא מתוקות מדי ונהדרות לצד כוס קפה.
עוגיות פיסטוקים
מתכון של תמר כרמון, "מינוטי"
המרכיבים (לכ-40 עוגיות):
100 גרם פיסטוקים טבעיים (לא קלויים), קצוצים גס
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
80 גרם אבקת סוכר
1 שקיק סוכר וניל
200 גרם קמח לבן
1 חלמון
לעיטור: אבקת סוכר (לא חובה)
(צילום: אסף אמברם)
אופן ההכנה:
- קוצצים פיסטוקים במעבד מזון ומניחים בצד.
- מניחים חמאה, אבקת סוכר, סוכר וניל, קמח וחלמון במעבד מזון ומעבדים עד לקבלת בצק חלק.
- מוסיפים פיסטוקים קצוצים ומעבדים במשך שניות אחדות, עד להִטמעות הפיסטוקים בבצק. ניתן לעשות זאת גם ידנית כדי לשמור על צורתם של הפיסטוקים.
- מכינים גליל מהבצק, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך חצי שעה עד שעה (או עד חמישה חודשים במקפיא). חשוב להקפיד על כך שהגליל יהיה מונח על משטח ישר כך שצורתו לא תתעוות. לחילופין ניתן להניח את הגליל בתבנית אינגליש במקפיא, למשך 10-20 דקות, או עד שמתקבל גליל מוצק שניתן לפרוס בקלות.
- מחממים תנור לחום בינוני – 175 מעלות ומכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. פורסים את הגליל לפרוסות דקות ומניחים על התבנית, במרחק 2 ס"מ בין עוגיה לעוגיה. מכניסים לתנור ואופים במשך 15 דקות. מוציאים ומצננים. אם רוצים, בוזקים מעט אבקת סוכר.
צילומים: אסף אמברם. לאתר שלו הקליקו כאן
צילום: אסף אמברם
מומלצים