שתף קטע נבחר

 

השר פרידמן: מזוז עושה כל מה שהוא רוצה

שר המשפטים תקף במילים חריפות את היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, במהלך הדיון על הקמת ועדת בדיקה ממשלתית שתבדוק את חקירתו של חיים רמון: "היועץ המשפטי לממשלה לא נשמע לאף אחד. הוא כותב מכתבים בניגוד לתקשי"ר". בינתיים מנסים הצדדים להגיע לפשרה

הדיון בממשלה לפני ההחלטה על ועדת בדיקה ממשלתית בנושא הכשלים בחקירתו של חיים רמון, הידרדר להתקפה חריפה של שר המשפטים, דניאל פרידמן, נגד היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז. פרידמן אמר כי "היועץ המשפטי לממשלה לא נשמע לאף אחד. הוא עושה מה שהוא רוצה. הוא כותב מכתבים בניגוד לתקשי"ר (תקנון שירות המדינה)".

 

בשבוע שעבר שיגר מזוז מכתב חריף לשרי הממשלה, שבו תקף את השר פרידמן על כוונתו להקים את ועדת החקירה. "מדובר בשימוש לרעה בסמכות", כתב היועץ.

 

השר פרידמן אמר עוד: "זו אמנם משרה נכבדה, אך הוא לא יכול לצאת לעיתונות בסגנון כזה נגד השר הממונה. אפשר להעביר ביקורת, אך לא כך. אני לא מבין, יש כאן רשות נפרדת שהיא היועץ המשפטי? הוא חלק מהרשות המבצעת. הוא כפוף לשר. נכון שאפשר לבקר, אבל לא בסגנון משתלח שכזה, זה יכול להשתמע כחתירה מתחת לרשות".

 

אחד השרים שהשתתף בישיבה כינה את המתרחש בפנים במילים "הוויכוח קשה ביותר. אש וגופרית, יש מאבק קשה מאוד בין תומכי פרידמן לתומכי היועץ המשפטי לממשלה המתנגד להקמת ועדת החקירה. זה ויכוח בטונים גבוהים". גורמים המשתתפים בישיבה אמרו ל-ynet כי "המשנה לראש הממשלה, חיים רמון, לא משתתף בדיון, וגזר על עצמו שתיקה. כך גם ראש הממשלה. השרה רוחמה אברהם לא נמצאת בפנים".

 

זיילר: חייבים להקים ועדה

השופט לשעבר ורדי זיילר, שצפוי לעמוד בראש הוועדה לחקירת פרשת רמון, אמר לשרים כי "חייבים להקים את הוועדה. צריך גוף עם שיניים שיבקר את עבודת הפרקליטות והמשטרה".

 

זיילר אמר בין היתר: "הדברים שאין חולק עליהם שאירעו הם קשים מאוד. יושב חוקר בכיר ואומר 'אני לא צריך לדאוג לסנגוריה', זה מאוד מדאיג שמישהו במזיד לא רוצה להעביר חומר לסנגוריה. המשטרה עוצרת מידע שאיש לא יודע ממנו ואם עושים בו שימוש לא ראוי צריך שיידעו מכך. אם מעבירים את העניין הזה ללא חקירה זהו חטא, על עוול, על פשע".

 

בצד חדר ישיבות הממשלה, ישב  המפכ"ל, רב-ניצב דודי כהן, ונועד עם ארבעה שרים. המפכ"ל הציג להם בארבע עיניים את עמדת המשטרה. סגן ראש הממשלה, שאול מופז, שנפגש עם המפכ"ל, מתלבט עדיין באשר לעמדתו הסופית. השר יעקב אדרי: "המפכ"ל לא ניסה להשפיע עליי בשום פנים. עמדתי ידועה ואמרתי אותה מראש. אני מתנגד להקמת ועדת חקירה. אולי אמנע בהצבעה, אבל העמדה הבסיסית שלי נותרה בעינה. את המפכ"ל אני מכיר עוד מהתקופה שהייתי סגן השר לביטחון פנים, לכן אין לטעון שהוא ניסה להשפיע על הצבעתי".

 

מלשכת המפכ"ל סרבו לאשר שהוא נפגש עם שרים. "עם זאת המשטרה אומרת את עמדתה בכל מקום והעמדה שלה חדה וברורה. אין צורך ומקום להקים ועדת חקירה", נמסר מלשכתו של רב-ניצב כהן.

 

ש"ס מנסה לגשר

שרי ש"ס עדיין לא החליטו כיצד להצביע, והם קיימו התייעצות עם המנהיג הרוחני של התנועה, הרב עובדיה יוסף. גורם בכיר בש"ס הבהיר שנטיית הלב של שרי התנועה היא להצביע בעד הצעתו של השר פרידמן, אלא אם כן הצבעתם לא תשנה וההצעה תיפול ללא קשר להצבעתם.

 

במקביל, שרי ש"ס פועלים לגישור בין הצדדים בדיון. אחת האפשרויות העומדות על הפרק היא העברת הנושא למבקר המדינה, אם לא תאושר הקמת ועדת חקירה. על פי תמונת המצב הנוכחית, נראה שאין רוב להצעת ההחלטה של שר המשפטים.

  

השר פרידמן קיבל חיזוק לדרישתו להקים ועדה לפרשת רמון. בחוות דעת שחיברה היועצת המשפטית של הכנסת, נורית אלשטיין, היא קובעת כי גם לאחר בדיקת השופטים זיילר וברנר, "נותרו עובדות שונות בלתי מבוררות", ומוסיפה: "נדרשות מגבלות על הכוח, ולשם כך גם נדרשת מערכת בקרה אמיתית. בהיעדר תשובות מספקות, גואים החששות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שר המשפטים, דניאל פרידמן
צילום: גיל יוחנן
מזוז. שיגר מכתב לשרים
צילום: גיל יוחנן
זיילר. להקים ועדה
צילום: גיל יוחנן
מומלצים