שתף קטע נבחר

מציאות יומיומית של תקיפה מינית

רכזת הליווי בהליך הפלילי במרכז הסיוע לנפגעות תקיפה מינית, מציגה את שגרת המציאות היומיומית של תקיפות מיניות. למרות ההרחקה הרגשית שלנו מנושא כואב זה, הוא כאן ממש לידינו. ולא, אם נתעלם ממנו, הוא לא יעלם

בשנים האחרונות ידיעות בתקשורת המדווחות לנו על פגיעות מיניות הפכו לעניין שבשגרה. החשיפה היומיומית למציאות אלימה המסכנת את ביטחונה, של למעלה ממחצית מהאוכלוסייה, הפכה למציאות יומיומית. אנחנו קוראים בעיתון על בכירים בממשלה, על אנשי תקשורת ותרבות, שבמשך שנים תקפו מינית כעניין של מה בכך, כעניין של שיגרה וכאילו הזכות בגופה של אחרת הייתה כחלק מטובות ההנאה הבאות עם המעמד החברתי.

 

אם אנחנו ממש יסודיים ולא רק מרפרפים בעיתון היומי, אנחנו יכולים למצוא, כמעט בכל מהדורה, ידיעה אנונימית וקטנה בעמודים האחרונים על סב, שתקף את נכדותיו,  אב שתקף את בנותיו, או על ילדים בבית הספר, שתקפו במשך שנים ילדה או ילד שלומד בבית ספרם.

 

ועדיין, קשה לנו להפנים שזו מציאות יומיומית. שכמו בעולמות מקבילים, חלקינו חיים במציאות יומיומית בטוחה ונשלטת ולידינו, ממש במרחק פסע, עובדים במשרד ליד, גרים בדירה ממול, יושבים בשולחן הסמוך בבית הקפה, אנשים, נשים וגברים, בנות ובנים, במציאות תוקפנית רווית אלימות מינית.

 

ולמרות שהמרחק כל כך קטן, ואולי דווקא בגללו, אנחנו לא רואים והאלימות שמקיפה

אותנו נשארת שקופה. זה מפחיד לחשוב שמדובר במציאות יומיומית. מציאות יומיומית תדירה כמו ללכת לעבודה, רק שעבור אותה אישה, במשרד ליד, ללכת לעבודה זה להיות מוטרדת מינית על ידי הבוס שלה. לפחד להישאר איתו לבד במשרד או לנסוע איתו לבד לנסיעת עבודה.

 

מציאות יומיומית תדירה כמו לחזור הביתה מבית הספר. רק שעבור אותה ילדה, בדירה ממול, לחזור הביתה מבית הספר זה לחזור לאב שאונס אותה. לפחד מהרגע שאמא נוסעת למכולת ומשאירה אותם לבד, לפחד לעצום את העיניים בלילה או לישון עם גבה לדלת.

 

עבורי ועבור מתנדבות מרכז הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית בתל אביב, תקיפות מיניות הן מציאות יומיומית.

מציאות בה הטלפון של קו החירום אינו מפסיק לצלצל. מציאות בה בכל יום אנחנו מקבלות פניה בבקשה לליווי להגשת תלונה במשטרה או ליווי למתן עדות בבית המשפט. מציאות בה בתי ספר פונים אלינו בבקשה להדרכה והכוונה בכל הקשור להתמודדות עם נערות נפגעות תקיפות מיניות ולהעלאת המודעות של בני הנוער לתופעת האלימות המינית – היכן נגמר החיזור ומתחילה התקיפה. מציאות בה אנשי מקצוע רבים מבקשים ללמוד ולהבין את עומק ההשלכות של פגיעות מיניות, עקב היקף התופעה.

 


 

היקף התופעה במספרים:

אחת משלוש נשים עוברות תקיפה מינית

אחת מחמש נשים נאנסת

אחת משבע נשים עוברות גילו עריות

אחד משישה גברים מותקף מינית

אלו אינם רק מספרים עבורנו, אלא מפגש יומיומי.

 

עבודה והתנדבות במרכז הסיוע היא פרי של בחירה. בחירה לפקוח את העיניים למציאות יומיומית, מתוך תקווה שתחדל מלהיות שקופה ושבעתיד תחדל בכלל.

 

ביום א' ה-13 ביולי בשעה 20:30, יקיים "מרכז הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית בתל אביב ", אירוע התרמה בתיאטרון נגה ביפו, בהנחיית מרב מיכאלי. באירוע יופיעו להקת כנסיית השכל בהרכב ייחודי של 13 נגנים. כל ההכנסות מוקדשות כתרומה להמשך עבודתו של מרכז הסיוע. אני מזמינה אתכם לרכוש כרטיס למופע ולסייע לנו לראות את מציאות הפגיעה המינית ולהפסיק אותה.

 

עו"ס ענבר כהן, היא רכזת ליווי בהליך הפלילי, במרכז הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית בתל אביב.

 


גולשים המעוניינים לפרסם מאמרים, הגיגים, מחשבות ודעות אודות החברה בישראל ובעולם, מוזמנים לשלוח לדוא"ל hevra@y-i.co.il ולציין בנושא - עבור מדור "קריאה לסדר". החומרים יפורסמו בהתאם לשיקולי המערכת.

 

לקריאות נוספות לסדר:

"זהירות, אלימות גזענית מחלחלת"

"הקרב על הדולר"

"מזל טוב, הדלאי למה חוגג 73"

"דיווח מהחזית החברתית"

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
צילום: ויז'ואל/פוטוס
צילום: ויז'ואל/פוטוס
צילום: ויז'ואל/פוטוס
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים