שתף קטע נבחר

 

המדינה לבג"ץ: התערבות תפגע בעסקת השבויים

בתשובת המדינה לעתירת משפחתו של השוטר אליהו שחר ז"ל, שנרצח על-ידי סמיר קונטאר, כדי למנוע את שחרור רוצח בנם - טענה המדינה כי מדובר בענייני מדינה שאין להתערב בהם. העותרים מחו: "ממתי כאבם של משפחות גולדווסר ורגב הוא עניין מדיני, וכאבנו הוא עניין פרטי?"

המדינה ביקשה הבוקר (יום ג') מבג"ץ לדחות על הסף את העתירה שהוגשה על-ידי בני משפחתו של השוטר אליהו שחר ז"ל, שנרצח על-ידי סמיר קונטאר, נגד עסקת החטופים. לטענת המדינה, אם תתקבל העתירה עלולות להיות משמעויות מדיניות וביטחוניות מרחיקות לכת, והתערבות עלולה להביא לסיכולו של ההסדר ולהכשילו כליל.

 

בני משפחתו של שחר ז"ל עתרו אתמול לבג"ץ יחד עם ארגון נפגעי הטרור. "יכול להיות שמאוחר מדי, אבל עדיף מאוחר מאשר לעולם לא. אני אעשה את הכל על מנת לעכב את העסקה וגם שהיא לא תצא לפועל. חשוב שכלל הציבור יידע את מי הולכים לשחרר - את רב-המרצחים", אמר יורם שחר, אחיו של אליהו ז"ל.

 

בתשובת נציגי המדינה לבג"ץ הוזכרה גם משפחת הרן, שאיבדה את אב המשפחה ושתי בנותיו בפיגוע אותו ביצע קונטאר: "המדינה הגיעה להסדר הטוב ביותר האפשרי לדעתה בנסיבות הכאובות הקיימות. אכן, כאבה של משפחת שחר, כמו גם כאבם הברור מאליו של משפחת הרן מובן הוא, ואין עליו חולק. עם זאת, על כפות המאזניים מונח גם כאבן של בני משפחות גולדווסר ורגב, ורצונן העז כי בניהן ישובו הביתה וכי יושם קץ לחוסר הוודאות בו הן שרויות מזה תקופה ארוכה".

 

נקודה נוספת שעלתה בתשובת המדינה היא התערבות מערכת המשפט בהחלטת הממשלה הכואבת. "בקשת העותרים שהיעתרות לה עלולה להביא לסיכול העסקה, עומדת בהקשר זה למול בקשתן של משפחות רגב וגולדווסר לקידום העסקה והיעתרות לצעד המבוקש על ידי העותרים - התערבות בהחלטת הממשלה, תחייב את בית המשפט הנכבד להיכנס לזירה זו של שכול וכאב בא למותר לציין כי העניין המשפטי איננו הדומיננטי. ולא ניתן לקבל בה הכרעה מבלי לצרף אליה את משפחות גולדווסר ורגב, כמשיבות לאמירה, באשר הן עלולות להיפגע ממנה פגיעה איומה".

 

בנוסף טוענים נציגי המדינה כי "מדובר בעניינים המובהקים ביותר הנוגעים לניהול יחסי החוץ והביטחון של מדינת ישראל, ולהפוך את בית המשפט הנכבד, בדרכו - את העותרים עצמם למעורבים ובעלי זכות וטו על מהלכים מדיניים -ביטחוניים המסורים לממשלה. המדינה מציינת כי לכל החלטה, לכאן או לכאן, עשויות להיות משמעויות כבדות משקל על גורל החיילים החטופים רגב וגולדווסר ובני משפחותיהם".

 

העותרים ביקרו את עמדת המדינה. "ממתי כאבם של משפחות גולדווסר ורגב הוא עניין מדיני, וכאבה של משפחתנו הוא עניין פרטי?", תהה יורם שחר, שהגיש את העתירה.

 

ד"ר אריה בכרך שגם הוא עתר לבג"ץ בנושא, אמר: "תגובת הפרקליטות לעתירתנו הוא מעשה נבלה והטעיית מערכת המשפט. הפרקליטות משתמשת בנימוקים מדיניים כדי לכסות על החלטה שכל כולה עוסקת בענייני הפרט. אי הרצון לתת זכות שימוע לנפגעי הטרור היא זילות בדמם של הנרצחים ובכאבם של בני משפחותיהם. הטיעון שכבר חתמו עם חיזבאללה הוא שערורייתי, כי עופר דקל ידע שהגשנו בג"ץ ובכל זאת מיהר לחתום איתם. לפרקליטות לא נפל האסימון עד כמה אדיר כאבנו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
העותרים. רונן ויורם שחר
צילום: גיל יוחנן
צילום: AFP
קונטאר. מתנגדים לשחרור
צילום: AFP
מומלצים