שתף קטע נבחר
 

אושר בוועדה: קצבת נכות - לא רק לעניים

ועדת העבודה והרווחה של הכנסת אישרה הצעה להעלאת תקרת השכר של הנכים לקבלת קצבה. עד היום נשללה קצבתם של נכים שהשתכרו יותר מ-4,200 שקלים, ואילו אם ההצעה תתקבל - נכים יוכלו להשתכר עד 80% מהשכר הממוצע במשק ולהמשיך לקבל קצבה

ועדת העבודה והרווחה של הכנסת אישרה היום (ד') לקריאה שנייה ושלישית, הצעת חוק הקובעת כי תקרת השכר שמאפשרת לבעלי מוגבליות לעבוד ולהמשיך לקבל קצבת נכות תעלה ל-80% מהשכר הממוצע במשק.

 

כיום נשללת הקצבה מכל נכה המשתכר יותר מ-4,200 שקלים. אם החוק יאושר, תשולם קצבת נכות מופחתת גם לנכים המשתכרים בין 45% ל-60% מהשכר הממוצע במשק (העומד על כ-8,000 שקלים בחודש. נכים המשתכרים בין 60% ל-80% מהשכר הממוצע יקבלו קצבת השלמה, ורק נכים המשתכרים 80% מהשכר הממוצע במשק ומעלה לא יקבלו כל קצבה.

 

הצעת החוק קובעת עוד, כי במהלך שנתיים מיום החלת החוק יתקין שר הרווחה, בהתייעצות עם שר האוצר, תקנות לזימון מחדש לדיון. נכים שיתחילו לעבוד, לא יקראו לדיון אודות יכולת השתכרותם במהלך שנתיים אלה, אלא רק במקרים שיש חשש לתרמית, או שינוי מהותי במצב רפואי.

 

בדרך לשוויון הזדמנויות?

 

הצעת החוק הינה נוסח מוסכם שהושג לאחר דיונים ארוכים בין משרד הרווחה, הביטוח הלאומי, משרד האוצר, משרד הבריאות, ארגוני נכים ונציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות בתמ"ת. זאת, בהתאם להמלצות ועדת לרון לקידום השתלבותם של נכים בשוק העבודה.

 

שר הרווחה, יצחק הרצוג, בירך על אישור ההצעה ואמר כי מדובר במהפכה. "שילובם של אנשים עם מוגבלויות בעבודה הוא כלי חשוב מאוד לקראת מתן שוויון ההזדמנויות. אני בטוח שהוא יביא לכך שאלפים מהם שישבו עד היום בבית או עבדו בחלקיות משרה, יצאו לעבודה ככל אזרח ויוכלו לקבל את המגיע להם עבור עבודתם", אמר הרצוג.

 

מנכ"ל משרד הרווחה, נחום איצקוביץ', אמר כי היה קושי עצום להגיע להסכמות, הן בגלל מורכבותן של הנכויות השונות והן בשל תוספות התקציב שנדרשות לשם מימוש ההמלצות. "בסופו של דבר אני צריך להודות גם לארגוני הנכים וגם למשרד האוצר ולביטוח הלאומי על שמצאו את הדרך להתגמש ולהיות יצירתיים בפתרון הבעיות" אמר איצקוביץ'.

 

מנכ"לית המוסד לביטוח לאומי, אסתר דומיניסיני, אמרה כי צעד זה, בנוסף לצעדים אחרים שהיא מבצעת בימים אלה בתחום תודעת השירות במוסד לביטוח הלאומי, ימצבו גישה שירותית תומכת שתכלול שיפור במערך הוועדות הרפואיות, בתהליך הטיפול בקצבאות וכן בתחום השיקום המקצועי לנכים. כל אלה במטרה שאנשים עם מוגבלות יוכלו להשתלב ביתר קלות בחברה בכלל ובשוק העבודה בפרט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האם גם נכים שאינם עניים יקבלו קצבה?
צילום: אביהו שפירא
מומלצים