שתף קטע נבחר

 

העליון התיר לגננת המתעללת לחזור לעבוד בגן

אהובה כחלון מאשקלון הורשעה ונידונה למאסר לאחר שהתעללה בפעוטות שהיו תחת השגחתה. בית המשפט העליון קבע כי עד להחלטה בערעורה תוכל כחלון לחזור לעבוד כגננת כדי לא לפגוע "בחופש העיסוק". המועצה לשלום הילד: "זה רישיון להרוג"

חרף העובדה שאהובה כחלון, נעצרה, הואשמה, הורשעה ונידונה למאסר בגין התעללות בעשרה פעוטות שהיו תחת השגחתה, החליט בית המשפט העליון לא לפגוע בחופש עיסוקה ולאפשר לה לעבוד עם ילדים. בית המשפט קבע אתמול (ד') כי כחלון תוכל להמשיך לעבוד כגננת במהלך הדיון בערעור שהגישה.

 

בית המשפט המחוזי בבאר שבע גזר על כחלון שנה וחצי מאסר בפועל, בעקבות הרשעתה בהתעללות בעשרה פעוטות בני שנתיים עד שלוש ששהו בגן באשקלון. היא עתרה בתגובה לבית המשפט במטרה לעכב את ביצוע העונש בזמן שבית המשפט העליון בוחן את ערעורה על ההרשעה וגזר הדין.

 

השופט יורם דנציגר קבע כי במהלך בחינת העתירה יכולה כחלון להמשיך לעבוד בגני ילדים. "הפגיעה בחופש העיסוק של המבקשת תהא למעלה

מן הנדרש, אם נטיל עליה איסור לעבוד בעיסוקה במהלך התקופה שבה היא ממתינה להכרעה בערעורה", כתב. 

 

כחלון הורשעה בכך שנהגה להושיב את הפעוטות בכוח על גבי כיסאותיהם בגן, כשהיא אוחזת ומושכת בחוזקה בידם. כמו כן, היא נהגה למשוך בשערותיהם ולהכות אותם כשלא ישבו זקוף. במקרה אחד היא זרקה נעל לעבר ילד שזז ממקומו או הרעיש ב"שעת הריכוז". אחד העונשים החביבים עליה היה לנעול פעוט שהפריע בחדר חשוך ששימש לאיחסון מזרנים.

 

כתב האישום פירט מספר מקרים של התעללות גופנית ונפשית בילדים. במקרה אחד הרימה ילד מהרצפה והשליכה אותו לעבר המזרן. הילד נפל על הרצפה ונחבל במצחו. כשפרץ בבכי, איימה עליו כחלון שאם יספר לאביו היא "תהרוג אותו". במקרה אחר, כאשר שמעה כי אחת הילדות בגן משכה בשערותיה של ילדה אחרת היא משכה בשערותיה שלה כנקמה.

 

השופט דנציגר: אין חשש לשלום ילדי הגן

לפני כחודשיים גזר עליה בית המשפט שנה וחצי מאסר בפועל, שנה מאסר על תנאי ופיצויים בסך 3,000 שקלים לכל אחד מהילדים המוזכרים בכתב האישום. עם זאת, נעתר בית המשפט לבקשתה לעכב את ביצוע העונש למשך 45 יום כדי לאפשר לה להגיש ערעור.

 

בינתיים, הגישה כחלון הגישה ערעור לעליון וביקשה מבית המשפט שימשיך לעכב את ביצוע העונש עד להחלטה בערעור. בבקשתה טענה הגננת כי סיכוייה לזכות בערעור טובים, משום שלא ניתן היה להסתמך על עדותה של הסייעת בגן שהיתה עדה מרכזית במשפט.

 

השופט דנציגר החליט כי יהיה זה מוצדק לחרוג מן הכלל, לפיו יש לרצות את עונש המאסר בסמוך לגזר הדין. "אמנם אין ספק כי העבירות בהן הורשעה הן חמורות ביותר ומצדיקות הטלת עונש מאסר, אך בשלב זה, שבו ערעורה של המבקשת תלוי ועומד, אני סבור כי נסיבותיה מצדיקות את עיכוב ביצוע עונש המאסר", כתב.

 

הוא הוסיף כי לכחלון אין עבר פלילי וכי מאז הגשת כתב האישום נגדה לא הוגשו נגדה תלונות כלשהן בגין אלימות כלפי ילדים בגן שאותו היא מנהלת. לכן, קבע דנציגר, היא יכולה להמשיך לעבוד בגננת, משום שבגן מותקנות מצלמות במעגל סגור ולכן אין חשש קונקרטי לשלומם של ילדי הגן.

 

מנכ"ל המועצה לשלום הילד, ד"ר יצחק קדמן, אמר בתגובה כי "זו אחת ההחלטות השערורייתיות ביותר שבית משפט בישראל הוציא תחת ידיו. זה לא פחות מרישיון להרוג. בית המשפט צריך להיות אטום לחלוטין לסבלם של ילדים חסרי ישע אם הוא מעדיף את חופש העיסוק על רווחתם".

פורסם לראשונה 09/07/2008 21:55

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כחלון. חוזרת לעבוד
צילום: אבי רוקח
צילום: אביגיל עוזי
פגיעה בחופש העיסוק. דנציגר
צילום: אביגיל עוזי
צילום: אמיר כהן
שערוריה. קדמן
צילום: אמיר כהן
מומלצים