שתף קטע נבחר
 

חולצה התנשמת שנלכדה בנתב"ג

התנשמת "נתקעה" באולם הטיסות היוצאות השקוף, ולא הצליחה לצאת במשך כמה ימים. היא התעופפה הלוך ושוב ונחבטה שוב ושוב בחלונות. לאחר מאמצים, ובסיוע במה מוגבהת ותחפושת, נלכד הדורס, והועבר להתאוששות

תנשמת שחדרה לאולם הטיסות היוצאות בנתב"ג ולא הצליחה לצאת במשך כמה ימים חולצה בשלום בסוף השבוע והועברה לטיפול וטרינרי. לאחר התאוששות תשוחרר התנשמת בחזרה לטבע.

 

את מלאכת החילוץ ביצעו בלילה - שכן בשעות היום נהג הדורס להסתתר. ביום חמישי לקראת חצות החל המבצע, עליו הופקדו עופרי הררי, פקח רשות הטבע והגנים, שלומי מנהרלט ונועם אברהמי מיחידת סילוק הציפורים ואנשי המרכז הישראלי לשיקום חיות בר של הספארי ורשות הטבע והגנים.

 


חלש אך בריא ושלם. התנשמת מנתב"ג (צילום: שמוליק לנדאו, רשות הטבע והגנים)

 

"התנשמת ביצעה מסלול קבוע באולם השקוף ונחבטה כל פעם בחלונות הגבוהים", סיפר שמוליק לנדאו מבית החולים לחיות בר של הרשות. "עקבנו זמן מה אחר מסלול התעופה שלה כדי למצוא נקודות חשופות שם נוכל לארוב לה". "לשמחתנו, זכינו לסיוע מהצוות בנתב"ג וקיבלנו במה ניידת שניתן להרים לגובה רב - עד התקרה", אמר לנדאו.

 

הוא הועלה לגובה של מספר מטרים וניסה לתפוס את הדורס החמקן. "התנשמת חזרה שוב ושוב למסלול התעופה הקבוע שלה, ובכל פעם שסיימה את סיבוב התעופה התקרבה אלי - אבל אז ביצעה עיקוף. הצלחתי רק לגעת בה פעמיים, אך לא לתפוס אותה".

 

ניסיונות החילוץ התבצעו בעת שהאולם נותר פעיל. מאות תיירים, סקרנים ועובדים צפו במתרחש מלמטה, ולנדאו ניסה שוב ושוב ללכוד את הדורס ללא הצלחה. המחלצים הבחינו שהתנשמת התעייפה לאחר ארבעה ימי מעוף.

 

"כשהיא נחתה הכנפיים שלה היו שמוטות, וניתן היה לראות בבירור שהיא נואשת. גם מהירות התעופה שלה פחתה באופן הדרגתי, להבדיל מהימים הראשונים שאז הייתה חזקה ומהירה, כך שלא היה אפשרי ללכוד אותה בימים הראשונים", אמר לנדאו. לאחר התייעצות הוחלט לנסות ולהבריח אותה מכל נקודה בה היא תנסה לנחות ולנוח, בתקווה שהעייפות תכריע אותה והיא תילכד ללא סיכון.

 


בידיים טובות  (צילום: יריב מליחי, רשות הטבע והגנים)

 

בשלב הבא ניסו המחלצים להסוות את עצמם. "מפעיל הפלטפורמה התחבא, אני שמתי בד על הראש שלי וברגע הנכון קפצתי באוויר והצלחתי לתפוס אותה", סיפר. "התנשמת נאבקה מעט והיתה לחוצה, אבל בריאה ושלמה".

 

את ליל שישי בילתה התנשמת בביתו של לנדאו ואז הועברה לשלוחת בית החולים לחיות בר באפק. "מדובר בזכר צעיר, במשקל של 190 גרם. לשם השוואה - בטבע תנשמת בגיל הזה שוקלת כ-330 גרם", סיפר לנדאו שציין כי התנשמת זכה לשם החיבה - "שימי" על ידי עובדי הטרמינל.

 

"הוא לא היה מיובש או אנמי וגם לא מצאנו פגיעות בגוף למרות כל החבטות שלו בחלונות. הוא קיבל מנת נוזלים עם ויטמינים לחיזוק, והוכנס להתאוששות. אם ימשיך לגלות תיאבון בריא ויעלה במשקל נוכל לשחרר אותו בטבע באזור נתב"ג".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מקבל טיפול. התנשמת שחולצה
צילום: יריב מליחי, רשות הטבע והגנים
אם יעלה במשקל - ישוחרר לטבע
צילום: שמוליק לנדאו, רשות הטבע והגנים
מומלצים