משפחת ארד קיבלה תמונות נוספות של רון
22 שנים לאחר נפילתו בשבי וימים ספורים לפני מימוש עסקת השבויים, קיבלה משפחתו של הנווט השבוי שתי תמונות שלא היו מוכרות בישראל. עוד הועברו במסגרת הדו"ח של חיזבאללה יומן שכתב, ובו רשימות שיועדו לאשתו ולבתו של ארד
גורלו של רון ארד נותר בגדר תעלומה, אבל משפחתו יכולה להיאחז לפחות בעוד כמה פריטים אישיים של נווט חיל האוויר. משפחת ארד קיבלה אמש (שבת) שתי תמונות של רון שלא היו מוכרות בישראל ולא פורסמו בעבר, וכן יומן אישי שכתב.
בתמונות נראה ארד בתקופה הראשונה שבה הוחזק בשבי ארגון "אמל". באחת מהן נראה הנווט השבוי כשידו מוסתרת - רמז לפגיעה ממנה סבל בשבי. התמונות הועברו למשפחה יחד עם יומן אישי שכתב רון בתקופה בהן הוחזק כנראה בידי אמל, לאחר נפילתו ב-16 באוקטובר 1986. ביומן קטעים אישיים רבים ובהם דברים שכתב לאשתו תמי ולבתו יובל.
רון ארד בשבי, תמונה שטרם פורסמה
החומר החדש הועבר במסגרת הדו"ח שהביא הממונה על נושא השבויים מטעם ראש הממשלה, עופר דקל, מפגישותיו עם המתווך הגרמני בעסקה עם חיזבאללה, גרהרד קונארד.
זאת, לאחר שהמתווך השלים סבב של שאלות שתבעה ישראל מחיזבאללה. גורם מדיני בכיר הגדיר את הדו"ח כ"לא מספק" ביחס לדרישות ישראל למידע במסגרת השלב השני בעסקת טננבאום.
גורמים מדיניים בכירים אמרו כי מהדו"ח עולה שלחיזבאללה אין מידע מדויק על גורלו של הנווט, אך להערכת הארגון - הוא אינו בין החיים. הדו"ח הועבר לידי ראשי ועדת ראשי השירותים - שב"כ, המוסד ואמ"ן. השלושה יציגו את מסקנותיהם בפני הממשלה, שתתבקש השבוע לאשר את מימוש העסקה כולה, במסגרתה יוחזרו לישראל החיילים החטופים אלדד רגב ואהוד גולדווסר.
ישראל, שתעביר לחיזבאללה בתמורה דו"ח על גורל ארבעת האיראנים,
מכחישה כי היא מחזיקה בשלושת הדיפלומטים ועיתונאי. הארבעה נחטפו ב-1982 על ידי הפלנגות הנוצריות מצפון לביירות בעת שעשו דרכם לבירה הלבנונית מסוריה ונהרגו זמן קצר לאחר מכן.
בתוך כך, טרם חתימת הנשיא שמעון פרס על חנינת הרוצח סמיר קונטאר, אחר הצהריים עשה השב"ס צעד נוסף בדרך למימוש העסקה ופרסם את רשימת חמשת האסירים הלבנונים שישוחררו בעסקה, החל מיום ד'. הרשימה נועדה לאפשר לעתור לביהמ"ש נגד שחרורם.