אובאמה: דבריי על ירושלים מאוחדת - ניסוח רע
מועמד הדמוקרטים לנשיאות ארה"ב חזר בו מהצהרתו בכינוס איפא"ק לפני כחודש וחצי, לפיה ירושלים תישאר בירתה הבלתי מחולקת של ישראל ואמר כי מדובר בניסוח רע אשר הוא ניסה לתקן מיד. "הנקודה שניסיתי להבהיר היא שאנו לא רוצים חוטי תיל בירושלים כמו לפני 67'. אפשרי ליצור ירושלים אחת". סקר "ניוזוויק": יתרונו של אובאמה על מקיין הצטמצם מאוד
"האמת היא שזו דוגמא לניסוח רע שהיה לנו במהלך הנאום ומיד ניסינו לתקן את הפירוש שניתן. הנקודה שניסינו להבהיר היא שאנו לא רוצים חוטי תיל ברחבי ירושלים כפי שהיה לפני 1967 ושאפשרי ליצור ירושלים מאוחדת ורציפה", אמר אובאמה בתוכנית GPS.
לפני כחודש וחצי הצהיר אובאמה בנאום בכינוס השנתי של איפא"ק, השדולה היהודית בוושינגטון, כי ירושלים צריכה להישאר מאוחדת תחת ריבונות ישראל. "ירושלים תישאר בירתה הבלתי מחולקת של ישראל, ביטחון ישראל הוא קדוש, ואינו נתון למשא ומתן", אמר אז.
"לא ניסיתי לקבוע מראש את אחד מהנושאים של הסדר הקבע. אני חושב שהנוסחה של הנשיא קלינטון סיפקה נקודת פתיחה למשא ומתן בין הצדדים", אמר המועמד הדמוקרטי אך הבהיר שלמרות הטעות בנוסח דבריו, לא התכוון לסטות "מהרעיון הבסיסי שהצדדים צריכים לדון בנושאים אלה בעצמם, עם מעורבות חזקה של ארה"ב".
"לישראל אין עניין להתבצר. עליה להכיר בכך שיכולת הקיום שלה לאורך זמן כמדינה יהודית תלויה ביכולתה להגיע לשלום עם שכניה. המנהיגות הפלסטינית צריכה להכיר בכך שהקרבות שהיא נלחמת, הכיוון שאליו היא הולכת והרטוריקה שלה, אינה מספקת את הסחורה לעם הפלסטיני.
"מה שאזרחי ישראל רוצים ומה שתושבי הגדה המערבית ורצועת עזה כמהים לו, היא גישה מעשית שתאפשר להם להיות בטוחים, לחיות את חייהם ולחנך את ילדיהם", הוסיף המועמד הדמוקרטי לנשיאות.
אובאמה מתכוון להגיע בשבוע הבא לביקור של 24 שעות בישראל. זאת, במסגרת ביקור שיערוך באירופה (גרמניה, צרפת ובריטניה) ובמזרח התיכון (עיראק וירדן).
מטהו של אובאמה עדין לא פרסם את מועד הגעתו המדויק לירושלים, אולם ידוע שהוא מתכוון לטוס במסוק לשדרות, לבקר בכותל המערבי, ב"יד ושם". בנוסף, ייפגש עם ראש הממשלה אולמרט, שר הביטחון ברק ושרת החוץ לבני וכן עם ראש האופוזיציה, ח"כ בנימין נתניהו.
בתוך כך, פרסם המגזין האמריקני "ניוזוויק" סקר חדש לפיו הפער בין אובאמה למועמד הרפובליקני לנשיאות, ג'ון מקיין, הצטמצם עד לשלושה אחוזים. מהסקר עולה כי הסנאטור מאילינוי זוכה ל-44 אחוזי תמיכה, לעומת 41 אחוזים להם זוכה הסנאטור מאריזונה. בסקר שערך המגזין בחודש שעבר זכה אובאמה ל-51 אחוזים לעומת 36 אחוזים בלבד למקיין.