שתף קטע נבחר
 

כפר עארה: חולצה חתולה ששרדה 10 ימים על עץ

החתולה טיפסה על ברוש בגובה 20 מטר, וגם הכבאים לא הצליחו להוריד אותה. לפני שנואשו פנו התושבים לעמותת "תנו לחיות לחיות" שהזעיקה למקום את המחלץ אבי קוזי. בעזרת חבלים, ותוך סיכון עצמי, הוא טיפס - נשרט ונפצע - אבל הוריד את החתולה בשלום לקרקע יציבה

במשך עשרה ימים שרדה חתולת רחוב על צמרת של עץ ברוש בגובה של כ-20 מטר בכפר עארה שבצפון. התושבים והכבאים שהוזעקו לחלץ אותה לא הצליחו להגיע אליה, והיא הורדה מהעץ רק הודות למאמציו של מחלץ בעלי החיים אבי קוזי - ולקול התשואות של התושבים.

 

נביל אבו-ואסל, מורה ויושב ראש העמותה הסביבתית "המשולש הירוק" שמתגורר בכפר, שמע בשבוע שעבר לראשונה על החתולה, שטיפסה על העץ ולא הצליחה לרדת. כבר אז שהתה החתולה על העץ מספר ימים. "הכבאים הגיעו וניסו להוריד אותה אבל העץ היה בגובה של כמעט 20 מטר, ומסביבו היו חוטי חשמל שמנעו מהם להרים את המנוף לגובה הדרוש", סיפר אבו-ואסל. "במועצה המקומית לא הצליחו לעזור לי בפתרון הבעיה, והלב נשבר כששמענו יום וליל את היללות שלה". 


קוזי תופס את החתולה (צילום: עומר מסרי)

 

אבו-ואסל פנה לעמותת "תנו לחיות לחיות" וסיפר על הבעיה. עד מהרה הוזעק למקום מחלץ בעלי החיים אבי קוזי. אמש (א') הגיע קוזי, לאחר שקיבל אישור לבצע את החילוץ מהממונה על הנושא במשרד להגנת הסביבה.

 

"כשהגעתי למקום הבחנתי בחתולה כשראשה מבצבץ בצמרת העץ. הבעיה העיקרית שמנעה מתושבי הכפר לטפס על העץ היתה שיח קוצני שצמח על העץ בשנים האחרונות, והיה למעשה כמו גדר תיל חיה", הוא סיפר.

 

קוזי, שהביא עימו ציוד טיפוס, איבטח את עצמו בחבלים והחל להתקדם לעבר החתולה. "הקוצים פצעו ושרטו אותי, אבל המחשבה שהחתולה תישאר שם בחום הכבד עזרה לי להמשיך הלאה".

 

למראה האיש שמטפס על העץ הגבוה החלו תושבים רבים להתגודד במקום. קוזי הצליח לפלס את דרכו במעלה העץ, כשהוא גוזם את הענפים והקוצים, עד שהגיע למרחק של כחצי מטר מהחתולה.  


נחיתה רכה לקרקע. קוזי והחתולה (צילום: מסרי עומר)

 

"עמדתי על ענף דק מאוד וחששתי שהוא יישבר תחת המשקל שלי", סיפר קוזי. "הייתה גם רוח חזקה שאיימה להפיל אותי למטה, והייתי חייב לשמור על שיווי משקל". לבסוף הצליח קוזי להתקרב עד למרחק נגיעה מהחתולה. "ליטפתי והרגעתי אותה במשך מספר דקות עד שאיפשרה לי להחזיק אותה - והכנסתי אותה לכלוב", הוא סיפר.

 

בעת שעשה את דרכו חזרה לקרקע היציבה, הריעו לקוזי כל ילדי הכפר ותושבים רבים שהתגודדו למטה וצפו במתרחש. "אנשים מחאו לו כפיים ונתנו לו הרבה כבוד על האומץ", ציין אבו-ואסל. "המשפחות כאן התרגשו מאוד כי הן דאגו לחתולה, אבל לא הצליחו להציל אותה בעצמם".

 

כששבה לקרקע קיבלה החתולה מזון ומים. קוזי בדק אותה וגילה שלמרות החום הכבד היא לא איבדה נוזלים רבים. "אני משער שהיא הצליחה ללקק את הטל מפרוותה בשעות הבוקר המוקדמות בזמן ששהתה על העץ", אמר. "שמחתי לגלות שהתושבים הפגינו גישה חיובית מאוד לכל האירוע והבטיחו לי כי הם ימשיכו לטפל בה ולתת לה מזון".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מסרי עומר
החתולה על ראש העץ
צילום: מסרי עומר
צילום: מסרי עומר
קוזי מחלץ את החתולה
צילום: מסרי עומר
צילום: מסרי עומר
"לא רציתי שתישאר שם בחום הכבד". קוזי על העץ
צילום: מסרי עומר
מומלצים