שתף קטע נבחר

 

רשות השידור: משכורות אוגוסט בסכנה

ברשות השידור לא גומרים את החודש ובנוסף לגירעון העצום עומדות כנגדו תביעות על סך חצי מיליארד שקל. אבל אל דאגה, האולמפיאדה תשודר כרגיל

במסיבת עיתונאים שהתקיימה היום (ד') במשרדי רשות השידור בתל אביב, הבהירו ראשי רשות השידור ומובילי הרפורמה בה את מצב הרשות נכון לחודשי הקיץ הקרובים. נמסר כי לראשונה הושגו הבנות בין הסתדרות העובדים לאוצר על שיאפשרו את התקדמות רפפורמה, בעניין הצורך בפרישת עובדים.

 

עוד הושגה הסכמה בין הנהלת הטלוויזיה לארגוני העובדים בדבר הפעלת אולפני הטלוויזיה בסופי השבוע במהלך החודש וחצי הקרובים. לאחרונה הוחלט ברשות שסופי השבוע בערוץ 1 יעברו למתכונת של שידורים חוזרים, אבל לאור ההבנות, נראה ששידורי האולימפיאדה לא ישובשו בגלל המצב הקשה ברשות, ויועברו כסדרם בבקרים.

 

במסיבת העיתונאים נכחו יו"ר רשות השידור מוטי שקלאר, מנכ"ל רשות השידור משה גביש, חברי הוועד המנהל של רשות השידור והמוציאים לפועל של הרפורמה ברשות ובהם מאיה גורן מרכזת הרפורמה וערן אור, חשב רשות השידור.

 

נאמר כי למרות צמצומי כוח האדם והשבתת אולפנים, רשות השידור תשדר כרגיל את שידורי האולימפיאדה מבייג'ין. לנוכח המשבר הכספי ובשל העלויות הגבוהות של שידורי האולימפיאדה, ביקשו ברשות מהעובדים להירתם למאמץ ולסייע בהפעלת אולפני הטלוויזיה בסופי שבוע במתכונת מצומצמת.

 

מרשות השידור נמסר כי ועדי העובדים, עיתונאים, טכנאים ומנהליים נתנו יד למאמץ, והאולפנים אכן יופעלו בחיסכון של כשליש מכוח האדם לתקופה של עד סוף חודש אוגוסט. 

 

עם זאת, תוכניות הלילה של רשת ב' לא יוחזרו לשידור ויו"ר רשות השידור, משה גביש אף אמר כי חלקן יבוטלו, באחרות - מגישים יוחלפו, שעות ישונו ופורמטים ירועננו.

 

עוד נאמר במסיבת העיתונאים כי הושג הסכם עם ההסתדרות על תנאי פרישה מרצון או מכורח, על מעבר כמעט גורף להסכמים קיבוציים ושיפור תנאים. "זוהי פריצת דרך", הגדיר זאת יו"ר רשות השידור משה גביש. "זה הישג גדול שעובדים יפרשו. "אחרי יותר משנה של דיונים, עובדי רשות השידור הבינו שגם רשות השידור צריכה להתנהל כגוף כלכלי".

 

לדברי גביש, יציאת חלק מהעובדים לחופשות כפויות, במהלכן הם מקבלים שכר בסיס, חוסכת לרשות השידור 3 מיליון שקל. הבנות אלה, לדבריו, יזרזו את בוא הרפורמה. עם זאת, אם לא יוקפאו הליכי הפירוק של הרשות, נראה כי רשות השידור תיאלץ לסגור את הברזים לחלוטין.

 

"אנחנו לא גומרים את החודש", אמר גביש. "ואם לא נעשה משהו בשוטף לטפל בגרעון, לא בטוח שתהיה לנו מספיק נשימה. עוד לא שילמנו את מלוא משכורת יוני ולא בטוח שנוכל לשלם באופן מלא את משכורת אוגוסט. בשנה שעבר האוצר כיסה את הפער התזרימי. אבל אנחנו לא רוצים שוועדות הכנסת יהיו מעורבות בנעשה ברשות השידור. הניסיון מעיד שרשות השידור הגיעה למצב אליו הגיע בגלל שני גורמים: ניהול כושל ולחצים פוליטיים. אם גוף מקבל תקציב של 800 מיליון שקל

ומגיע לגרעון - זה אומר שהכסף לא מוצל טוב. ואם גורמים פוליטיים מעורבים בתקציבים הם מעורבים גם במינויים ובקידומים וצריך להרחיק את רשות השידור מהפוליטיקה".

 

מהדברים שנאמרו במסיבת העיתונאים, מסתבר שלרשות השידור לא רק גרעון של 70-80 מיליון שקל אלא גם תביעות התלויות ועומדות נגדה על סך חצי מיליארד שקל, רובן של עובדי רשות. לפי גביש הדבר נובע מאותו ניהול כושל, שהוליד חוזי העסקה לא ברורים.

 

עתידן של שאר התוכניות בחודשי הקיץ - מעורפל. "המצב התזרימי לא מאפשר לנו לנצל כראוי את כוח האדם הקיים" אמר מצנכ"ל הרשות, מוטי שקלאר. "לכן אין אנו יכולים להמשיך במתכונת רגילה. עם סגירת אולפנים אותן תוכניות שהצלחנו לייצר פחות אנשים יוכלו לעבוד, וזה יבוא לידי ביטוי שיהיה קשה לייצר תוכניות כי תקציב כמעט אין".

 

ברשות השידור טוענים שהם נמצאים בין הפטיש לסדן, בין האוצר להסתדרות העובדים. "לעיתים לא ברור עם מי קשה לנו יותר לעבוד", אמר שקלאר. "לא ראינו התלהבות מצד האוצר לבוא לקראתנו כפי שהוא התלהב לעזור לערוץ 10" אמר שקלאר. "מדינת ישראל נתנה עשרות מיליוני דולרים כדימ להעמיד על הרגליים את ערוצים 2 ו-10". 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים