עיתוני לבנון: שחרור האסירים - "חתונה לאומית"
כלי התקשורת התומכים בחיזבאללה חגגו את עסקת השבויים בהכרזת "נצחון" הארגון, וציון ה-16 ביולי כ"יום איחוד היסטורי". תחנת "אל מנאר" של חיזבאללה אף ציטטה עתונים ישראלים ש"הודו" בנצחונו של נסראללה - והצניעה את הביקורת על הארגון. כלי התקשורת הערבים האחרים דווקא לא התרגשו מהמאורע, והסתפקו בדיווחים מצומצמים
לבנון חוגגת: בבוקר שלאחר מימוש עסקת חילופי השבויים ממשיכים כלי התקשורת של חיזבאללה ואלה התומכים במיליציה השיעית לחגוג את שחרור חמשת האסירים הלבנוניים, בהם המחבל סמיר קונטאר. העיתונים בלבנון כינו את העסקה "חתונה לאומית", בעוד עיתונים אחרים בעולם הערבי בחרו לסקר את המאורעות בצורה מאופקת יותר.
"שלום לכם אנשי לבנון", קוראת הכותרת של העיתון הלבנוני "אל-אחבאר" המקורב לחיזבאללה,
שסיקר את העסקה בהרחבה. העיתון אף הדגיש אף את דבריו של מזכ"ל הארגון, חסן נסראללה, מנאומו אמש לפיהם הארגון יפנה כעת ל"אסטרטגיה" לשחרור חוות שבעא ושטחים שונים והגנה על לבנון.
העיתון "א-ספיר" יצא תחת הכותרת: "יולי השני: החירות לאסירים ואחדות לאומית", והציג את עסקה כ"נצחון" השקול לזה שהשיג חיזבאללה בתום המלחמה לפני שנתיים. "ה-16 ביולי הוא יום היסטורי, יום של איחוד", כתב העיתון.
נסראללה וקונטאר אתמול, במהלך החגיגות
"שמחה ערבית ולבנונית עם קבלת האסירים ועצמות השהידים", בישרה גם הכותרת של היומון "אל-קודס אל-ערבי", היוצא לאור בלונדון. ברשת "אל-מנאר" חגגו את "החתונה הלאומית", הכינוי לחגיגות שחרור האסירים וקבלת גופות המחבלים, וקטעו את השידורים הישירים בפריצות משידורי הלוויות החיילים בישראל, כמו גם בציטוטים נבחרים מהעיתונות הישראלית, הקובעים לכאורה כי נסראללה שוב ניצח ובגדול. את דברי הביקורת על חיזבאללה הצניעו בדיווחי הרשת.
העיתון היריב של חיזבאללה בלבנון, "אל-מוסתקבל" של משפחת אל-חרירי, דיווח אף הוא בהרחבה על העסקה, אולם בחר להדגיש דווקא את המשפטים הפייסניים בנאומו של נסראללה אתמול, כשדיבר על כך כי לבנון כולה צריכה לשאת באחריות להגן על עצמה.
במקביל להתלהמות הלבנונית, נרשם דווקא קו לקוני יותר בעיתונים מובילים בעולם הערבי שלא יצאו מגדרם בעקבות העסקה. "אל-חיאת" הלונדוני צירף קריקטורה המברכת על שחרור האסירים, אך הסתפק בדיווח "יבש" למדי של מאורעות אתמול. ביומון "א-שרק אל-אווסט", היוצא אף הוא בלונדון, בחרו להתייחס בכותרת הראשית דווקא לפגישות בין נציגי איראן וארה"ב בנושא הגרעין, והתייחס בצורה משנית בלבד לעסקה.
העיתון בחר להדגיש את המתיחות החדשה המתהווה ביםן ישראל לחיזבאללה,
על רקע מידע לפיו חיזבאללה ישכן את ראשי הג'יהאד האיסלאמי וחמאס, בהם חאלד משעל, בדאחיה של ביירות בעקבות הצבת מערכת של טילי קרקע-קרקע וקרקע-אוויר ומכ"מים מתקדמים של חיזבאללה על רכס הרים אסטרטגי בלבנון הצופה לעבר ישראל.
במצרים, שיצאה בפומבי נגד חיזבאללה במלחמה האחרונה, לא חגגו העיתונים את העסקה: העיתון הממסדי "אל-אהראם" הסתפק בידיעה מצומצמת מסוכנויות הידיעות על כך ש"ישראל וחיזבאללה החליפו ביניהן עצמות הרוגים וחמישה אסירים" - דיווח המבטא כנראה את סלידתה של קהיר מהארגון.