שתף קטע נבחר

 

תמיר: יש להזמין הסטודנטים לדיון בדו"ח שוחט

הממשלה צפויה לדון ביום ראשון בדו"ח הוועדה, אך הסטודנטים מוחים מכיוון שלא הוזמנו לדיון. שרת החינוך: "התרעתי בפני ראש הממשלה כי קיום דיון ללא השתתפות נציגי הסטודנטים יעמיק את המשבר בהשכלה הגבוהה". הסטודנטים מאיימים במאבק

הסטודנטים מתכוננים לקראת המאבק נגד העלאת שכר הלימוד, וכבר מהשבוע הבא הם יחלו באירועי מחאה. ביום ראשון אמורה להתקיים ישיבת ממשלה מיוחדת בנושא יישום דו"ח ועדת שוחט לרפורמה בהשכלה הגבוהה, בה יועלו לדיון מסקנות הוועדה והצעת הפשרה של שרת החינוך, פרופ'' יולי תמיר, בנוגע לגובה שכר הלימוד ולתקציבי מערכת ההשכלה הגבוהה בשנים הקרובות. הסטודנטים, שנציגיהם לא הוזמנו לדיון, מאיימים לפתוח במאבק.

 

מחר בבוקר (יום ו') צפויה להתקיים בבניין משפטים שבאוניברסיטת תל אביב ישיבת חירום של הנהגת הסטודנטים הארצית. בישיבה ידונו בצעדי המחאה הצפויים של הסטודנטים. ב-ynet פורסם לראשונה כי שכר הלימוד למעשה עלה בכמה מוסדות לימוד, בשל עליית המדד וכמו כן הוא צפוי לעלות בעוד 900 שקלים - כ-6 אחוזים - בשל מחלוקת עם משרד האוצר על המלצות ועדת וינוגרד להפחתת שכר הלימוד.

 

בישיבת הממשלה צפויים להשתתף נציגי מערכת ההשכלה הגבוהה, יו"ר ועד ראשי האוניברסיטאות ונשיא האוניברסיטה העברית, פרופ' מנחם מגידור וחברי ועדת שוחט. הסטודנטים, לעומת זאת, לא הוזמנו לדיון בממשלה. מ"מ יו"ר התאחדות הסטודנטים בישראל, גיל גולדנברג, דרש להגיע לישיבה ולייצג את עמדת הסטודנטים - ובקשתו נדחתה. בשל כך הסטודנטים צפויים לעתור לבג"ץ ביום ראשון, בדרישה להוציא צו מניעה על דיון בנושא מסקנות וועדת שוחט בישיבת הממשלה.

 

שרת החינוך אמרה בתגובה: "פניתי בדרישה לראש הממשלה, אהוד אולמרט, שהממשלה תעמוד במחויבותה לסטודנטים, לפיה לא יתקיים דיון בדו"ח ועדת שוחט בכלל ובנושא שכר הלימוד בפרט ללא השתתפות הסטודנטים. התרעתי בפניו כי קיום דיון ללא השתתפות נציגי הסטודנטים והסגל יעורר מחלוקת מיותרת ויעמיק את המשבר בהשכלה הגבוהה".

 

מה עם הצעת הפשרה?

לדברי הסטודנטים, הם יחזרו להיאבק בשל סירובו של משרד האוצר לעמוד בהסכמים עליהם חתם בשנה שעברה. לאחר מאבק הסטודנטים הגישה שרת החינוך, יולי תמיר, הצעת פשרה של יישום דו"ח שוחט ללא העלאת שכר הלימוד הקובעת כי הוא יוקפא בשלוש השנים הבאות וכי בהתאם למסקנות ועדת שוחט - יוחזרו בחמש השנים הקרובות כ-1.8 מיליארד שקלים לתקציבי מערכת ההשכלה הגבוהה.

 

לפי הצעת הפשרה, תקציבים אלו יחולקו בהתאם להמלצות צוות מוסכם שיכלול את נציג הות"ת, נציג משרד ראש הממשלה ונציג משרד האוצר. תקציבים אלו קוצצו משנת 2001, וגם לאחר אישורה של ההצעה, מדינת ישראל תהיה היחידה מבין מדינות ה-oecd שלא הגדילה את תקציבי ההשכלה הגבוהה בעשור האחרון.

 

השרה תמיר הציעה את ההצעה כברירה אחרונה, רגע לפני שהאוניברסיטאות שולחות את שוברי שכר הלימוד לסטודנטים שאמורים להתחיל ללמוד את שנת הלימודים תשס"ט בנובמבר. הממשלה חתמה בשנה שעברה על הסכם ובו היא קובעת כי טרם הבאת מסקנות הדו"ח לשולחן הממשלה, תתקיים הידברות בין נציגי הסטודנטים לנציגי הממשלה.

 

יו"ר אגודת הסטודנטים באוניברסיטת תל-אביב ומ"מ יו"ר התאחדות הסטודנטים בישראל, גיל גולדנברג: "המאבק נגד העלאת שכר הלימוד מתחדש, מכיוון שהאוצר ממשיך לעשות במערכת ההשכלה הגבוהה ובציבור הסטודנטים כבשלו. בשנה שעברה הוכחנו כי אנו, ציבור הסטודנטים, מוכן לנהל מאבקים אשר מניבים תוצאות, ובימים אלו אנו נערכים לפתיחה מחודשת של המאבק למען איכותה ונגישותה של מערכת ההשכלה הגבוהה בישראל, הבאה לידי ביטוי בהצעת הפשרה שהציעה השרה תמיר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ההפגנות יחזרו?
צילום: גיל יוחנן
תמיר. פנתה לאולמרט
מומלצים