שתף קטע נבחר

'סורוקה': ההורים לא חיסנו - והילד כמעט מת מחיידק

ההורים לא חיסנו את בנם כנגד אבעבועות רוח, והפעוט בן ה-3.5 אושפז במצב קשה ב'סורוקה' בעקבות תקיפת החיידק סטרפטוקוקוס. הרופא המטפל: "יש לחסן כל ילד, גם אם לא חוסן בעבר"

במוצאי השבת האחרונה אושפז בבית החולים 'סורוקה' בבאר שבע פעוט בן 3.5 אשר נדבק בחיידק טורף מסוג סטרפטוקוקוס בעקבות מחלת אבעבועות רוח בה לקה.

 

הילד הגיע לבית החולים כשמצבו מוגדר קשה, עם יכולת נשימה ירודה וסימני נמק באזור המפשעה. הוא אושפז במחלקה לטיפול נמרץ ילדים, שם ניתן לו חמצן והרופאים הסירו מגופי את הרקמות שנפגעו מהחיידק.

  

פרופ' דודי גרינברג, רופא בכיר ביחידה למחלות זיהומיות לילדים במרכז הרפואי סורוקה, סיפר ל-ynet: "היום מצבו של הילד מוגדר בינוני ויציב, אך הוא עדיין מאושפז במחלקה לטיפול נמרץ ילדים ומקבל טיפול לאחר הניתוח שעבר". פרופ' גרינברג הסביר כי חיידק הסטרפטוקוק הוא חיידק שכיח והחיבור שלו יחד עם מחלת האבעבועות יכול להיות קטלני.

  

גרינברג הוסיף כי על ההורים לשים לב אם מתפתחים תסמינים המעידים על כך שהילד סובל מסיבוך כתוצאה מאבעבועות. לדבריו, אמו של הפעוט שמה לב כי כתם שחור החל מתפשט באזור המפשעה, וכי חום גופו עלה מאד, והתנהגותו היתה אפתית. "במקרים כאלה יש להביא את הילד במהירות לבית החולים. עליו לקבל בתחילה טיפול אנטיביוטי, ובמקרה של נמק הוא יעבור ניתוח ברקמות הפגועות כדי להפסיק את התפשטות החיידק", אמר פרופ' גרינברג.

  

הילד שהגיע לבית החולים לא חוסן נגד אבעבועות. פרופ' גרינברג ציין כי הוא ממליץ לכל ההורים לחסן את ילדיהם נגד המחלה. "מדובר בשני חיסונים שעל הילד לעבור. חיסון ראשון ניתן בגיל שנה, את החיסון השני נותנים לאחר פרק זמן של עד חמש שנים".  

 

פרופ' גרינברג הוסיף כי ילדים מעל גיל 12 יחלו במחלה באופן קשה יותר מילדים קטנים יותר, ולכן יש לחסן כל ילד, גם אם לא חוסן כאשר היה קטן.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חיבור בין המחלה לחיידק יכול להיות קטלני
צילום: ויז'ואל/פוטוס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים