פעיל סיני נעצר אחרי ש"גלש לאתרים לא חוקיים"
הרשויות הסיניות עוצרות פעילי אינטרנט מתנגדי שלטון, במטרה "לאבטח את המשחקים האולימפיים". ארגוני זכויות אדם טוענים להחמרה במצב חופש הביטוי
הפעיל, דו דאובין מהכפר הביי, נעצר ב-2004 ועוכב לחקירה משטרתית, אחרי שפירסם באתרו מאמרים שהביעו תמיכה בפעיל אחר, ליו די, שנכלא בשל התנגדות לשלטון. לפי "עיתונאים ללא גבולות", דאובין שוחרר אז למעצר בית, אז נעצר בשנית אחרי שהתגלה כי גלש לאתרים לא חוקיים מעבר לים, וקיבל אורחים בביתו ללא אישור.
"דו חי תחת איום תמיתי", מסר הארגון. "היו יכולים לאסור אותו בכל רגע נתון בארבע השנים מאז שנעצר. הוא הפעיל המוכר השלישי שנעצר במהלך ההכנות לאולימפיאדה, אחרי הו ג'יה והואנג קי". המשטרה הסינית עצרה את הואנג קי, שחי בדרום מערב סין, בגין "אחזקת סודות מדיניים", אחרי שהציע סיוע להורים שילדיהם נהרגו ברעידת האדמה בסצ'ואן במאי האחרון. הו, שעוסק בהסברה על איידס, נכלא לשלוש שנים על העברת ביקורת נגד המפלגה הקומוניסטית והסתה.
"הרשויות הסיניות חוששת כי ההשפעה של משתמשי האינטרנט תהפוך אותם קשים לריסון", טוענים בארגון "עיתונאים ללא גבולות". ארגון אחר, "זכויות אדם בסין", טוען כי השלטונות משתמשים בסיסמה "משחקים אולימפים רגועים" במסגרת הקמפיין הנוכחי להשקטת המחאה באינטרנט. עוד טוען הארגון כי הרשויות משתמשות בשיטות שיגרמו למשבר ויפגעו ביציבות בסין.
ממשלת סין: האשמות חסרות ביסוס
הממשלה הסינית טוענת כי ההאשמות על דיכוי מתנגדים לרגל האולימפיאדה חסרות ביסוס. בשבוע שעבר, סוכנות הידיעות הסינית הרשמית ציטטה את דובר האולימפיאדה באומרו כי "המשחקים האולימפיים דווקא שיפרו את מצב זכויות האדם וחופש הביטוי בסין".
עוד טוענת סין כי הצעדים בהם נקטה הם צעדי אבטחה לגיטימיים, שמטרתם לאבטח את שלומם של הצופים במשחקים האולימפיים. מסקר שנערך לאחרונה על ידי מכון PEW, עלה כי יותר מ-90 אחוז מהסינים סבורים כי האולימפיאדה עשוייה לשפר את מצב חופש הביטוי במדינה.