"עבריינים במדים": הותרו לפרסום שמות הנאשמים
בית המשפט המחוזי בחיפה התיר כבר לפני יומיים את פרסום השמות, אך עיכב את ההחלטה כדי לאפשר לנאשמים לערער לעליון - דבר שלא קרה. השופט: טעמי המבקשים להסיר הצו מפוקפקים בלשון המעטה. אף על פי כן, דיון המתקיים בדלתיים פתוחות הוא פומבי ותוכנו צריך להיות ידוע לכלל הציבור
בית המשפט המחוזי בחיפה התיר לפרסם את שמותיהם של הקצין, שלושת הבלשים והאזרח הנאשמים בהכנת מטעני נפץ ובניסיון לפגוע בעבריין מיכאל מור מנהריה ובן אחיו בשנה שעברה, בפרשה שזכתה לכינוי "עבריינים במדים". החמישה הם רפ"ק יניב אשור, הבלשים רמי מוסא, אלדד חדד ויוסי לוי והאזרח רן קרוטר.
השופט התיר את פרסום השמות כבר לפני יומיים, אולם עיכב את ההחלטה עד הערב (ד') על מנת לאפשר לנאשמים לערער על ההחלטה
לבית המשפט העליון - דבר שלא קרה. דחיית פרסום שמות הנאשמים באה בעקבות בקשת המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש) להגן על החמישה מפני נקמתו של מור.
לפני כשבועיים עתר מור יחד עם בני משפחתו פעם נוספת לפרסום שמות הנאשמים. עורכי דינו, מיכאל כרמל וזיו גלעד, טענו בבקשה כי דמה של משפחת מור נשפך בעלילות שווא, בעוד אי-פרסום שמם של הנאשמים נועד לצייר אותם כאבירי שלטון החוק. "אלה שיש נגדם ראיות למכביר על עבירות של ניסיון רצח והטמנת מטענים בלב עיר עברית כמו היו מחבלים, נהנים מאיסור פרסום גורף", כתבו פרקליטי משפחת מור.
מימין לשמאל: אשור, חדד, לוי, קרוטר ומוסא (צילום ארכיון: דורון גולן)
השופט רון שפירא, שדן בבקשה, קבע כי "טעמי המבקשים להסרת צו איסור הפרסום מפוקפקים בלשון המעטה", וכי, "לא ניתן לומר שמדובר בבקשה המוגשת בתום לב". עם זאת, קבע השופט כי לא ניתן להשהות עוד את פרסום השמות. "הכלל הוא שדיון מתקיים בדלתיים פתוחות והוא פומבי ותוכנו, לרבות זהות הצדדים לדיון, ידוע לכלל הציבור. רק במקרים חריגים רשאי בית משפט לדון בעניין מסוים, כולו או מקצתו, בדלתיים סגורות ולהורות על איסור פרסום גורף".
משפטם של חמשת הנאשמים אמור להתחיל בקרוב שלב ההגנה. עורכי הדין עמית בר, מיקי חובה, ארז נוריאלי, אביטל בן-נון ואודי כספי, המייצגים את הנאשמים, צפויים להעביר בימים הקרובים את תגובתם המפורטת לאישומים. לגרסתם, מדובר בהגנה עצמית של השוטרים, שהיו קורבן לאיומים מצד "הגורמים העבריינים" מחד, ולאוזלת יד של המשטרה בהגנה עליהם מאידך.
הנאשמים יציגו קרוב ל-20 אירועים פליליים קשים שאירעו בנהריה בשנים שקדמו לפרשה, וכן פרטים על מידע מודיעיני בדבר כוונת העבריינים לפגוע בנאשמים ובבני משפחותיהם.
בין היתר, יאמרו הסניגורים כי "ארגון פשע מטיל חיתתו על עיר שלמה, על ראשי העיר ופרנסיה, על כוחות המשטרה והחוק ומשליט טרור, אימה וזוועה, ואין איש שבכוחו לעצור אותם והתגובה היחידה היא הברחה מבוהלת של שוטרים אל מחוזות אחרים.
"על אף הסיכון הממשי והמוחשי שנשקף לנאשמים ובני משפחותיהם, לא היקצו גורמי הפיקוד במשטרת ישראל למלחמה באותם 'גורמים עבריינים' את המשאבים וכוח האדם הראויים, והלכה למעשה הפקירו את השוטרים המשרתים בשטח, והנאשמים ביניהם, לחסדיהם של אותם גורמים".
לפני כחודשיים החליט בית המשפט לכבד את ההסכם שחתמה הפרקליטות עםעד המדינה בפרשת "עבריינים במדים", ולהטיל עליו שישה חודשי עבודות שירות ושנת מאסר על תנאי. האיש, ששימש כרכז מודיעין, העיד במחלקה לחקירות שוטרים ובבית המשפט נגד חמשת חבריו המואשמים כי ניסו לפגוע באמצעות מטעני חבלה במור.