שתף קטע נבחר

 

האו"ם אישר: השופטת פיליי - נציבת זכויות האדם

נבנתם פיליי הדרום אפריקנית, שהיתה האישה הראשונה שנבחרה כשופטת בבית המשפט העליון בדרום אפריקה, תהיה נציבת זכויות האדם של האו"ם. מינויה של פיליי אושר הערב באסיפה הכללית של האו"ם. מאז 2003, כיהנה פיליי כשופטת בבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג, ונמנתה עם הצוות שקבע כי אונס הוא פשע מלחמה

האסיפה הכללית של האו"ם אישרה הערב (ב') את מינויה של השופטת הדרום-אפריקנית נבנתם פיליי לתפקיד נציבת זכויות האדם של הארגון. פיליי מחליפה בתפקיד את הנציבה הקודמת, לואיז ארבור, לשעבר שופטת בבית המשפט העליון בקנדה, שפרשה לאחרונה לאחר ארבע שנים בתפקיד.

 

פיליי, שקיבלתה את הכשרתה המשפטית באוניברסיטת הרווארד היוקרתית, היא האישה הראשונה שמונתה כשופטת לבית המשפט העליון בדרום אפריקה. מאז 2003, כיהנה פיליי כשופטת בבית המשפט לערעורים של בית דין הפלילי הבינלאומי בהאג. עתה תעמוד בראש מנגנון שמשכנו בז'נבה, המונה כאלף פקידים, ותקציבו מתקרב לכ-120 מיליון דולר.

 

מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, שהציע את פיליי לתפקיד, אמר כי הוא אסיר תודה לאישור המינוי באסיפה הכללית - וחזר על מחוייבותו "להבטיח שזכויות האדם יישארו בראש סדר היום" של האו"ם".

 

בתקופת האפרטהייד בדרום אפריקה, כאשר כיהנה כעורכת דין, נאסר על פיליי - טמילית במוצאה - להיכנס לחדר השופטים בשל צבע עורה. מאוחר יותר, כאשר כיהנה כשופטת בבית הדין של האו"ם לפשעים שהתבצעו במהלך המלחמה ברואנדה, נמנתה עם הצוות שקבע כי אונס הוא פשע מלחמה.

 

כמה מדינות - ביניהן ארצות הברית - וכן ארגוני זכויות אדם, הטילו ספק בעמדותיה, ותהו אם תוכל להשתוות לקודמתה ארבור שלא חסכה ביקורת מגופים ומדינות שהפרו זכויות אדם. הארגונים ציינו עוד כי מינויה של פיליי - שאושר פה אחד באסיפה הכללית של האו"ם - זכה לתמיכתן של מדינות שנוהגות להפר זכויות אדם חדשות לבקרים, בהן בלארוס, סין, מיאנמר, סודן וזימבבווה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פיליי. האישה הראשונה שמונתה לבית המשפט העליון בדרא"פ
צילום: AP
מומלצים