הרב מצגר: נשואות, ותרו על שם משפחה קודם
הרב הראשי נשא דברים בפני מאות נשים בכנס הקיץ של ארגון "בניין שלם", הזהיר אותן מהתקופה המתירנית והדגיש כי אישה צריכה לדבוק בבעלה - "יש לשקול מחדש את האג'נדה שהאישה רוצה להביא לביתה - הישות העצמאית של שם המשפחה שלה"
נקודה למחשבה לנשות ישראל מאת הרב הראשי לישראל, הרב יונה מצגר: לא להשאיר את שם המשפחה הקודם לאחר הנישואין. את הדברים אמר הרב מצגר בהרצאת הפתיחה בכנס הקיץ של ארגון "בנין שלם" הפועל להטמעת ערכים לבנין המשפחה ברוח יהודית-דתית ומספק ייעוץ בנושאי משפחה, הדרכת כלות והתמודדות עם חינוך הילדים.
ברוח ימי בין המצרים נשא הרב מצגר דברים על בנין בית המקדש השלישי ואת מאות הנשים שגדשו את האולם בירך שיזכו להקים, כל אחת בביתה היא, בניין שלם, המשמש כאחד הנדבכים שיבנו את בית המקדש לעתיד לבוא.
את המילה "שלם" פירש הרב מצגר באומרו כי משמעותה בראשי תיבות: שמם; לשונם; מלבושם, וכי בני ישראל נגאלו משום שלא שינו שלושת דברים אלו ובכך שמרו על הצביון היהודי שלהם. "אנחנו נמצאים בתקופה של מתירנות ויש הרבה מסרים היוצרים סדקים בבניינו השלם של הבית היהודי", אמר הרב מצגר.
בהמשך הסביר כי הכוונה במילה 'שמם' היא בשם המשפחה. בדבריו הדגיש שעל אף שלא מדובר בעניין הלכתי, אלא בחידוש של ה-200 שנים האחרונות, מאחר ובעבר היו נקראים על שם האב בלבד, לדוגמא: יוסף בן יעקב. "אבל שם המשפחה הפך להיות עניין ששם המשפחה נקרא על פי הבעל והאישה צריכה לדבוק בבעלה ולהקים את משפחתה יחד איתו כדי שיהיו יחד לבנין שלם", הסביר.
"יש לשקול מחדש את האג'נדה שהאישה רוצה להביא לביתה את הישות העצמאית של שם המשפחה שלה", המליץ הרב מצגר לנשים. "אם זה היה מתוך שלמות... אבל אם קיים מסר שאני (כלומר, האישה) היא ישות עצמאית והבעל הוא ישות עצמאית, אז זה לא מאחד את הבית לבית שלם", פסק. בתום דבריו המליץ הרב מצגר, "לשקול מחדש את התופעה", ולבחון האם אין בהוספת שם משפחתו של הבעל לשם משפחתה של האישה- בבחינת "שינוי שמם".