ורוד מבפנים, כסוף מבחוץ: 3 מתכוני סלמון
הוא מקור נפלא לחלבון וויטמינים, קל להשגה ובעל טעם נפלא. הנה 3 מתכוני סלמון, שמתאימים במיוחד לימי הקיץ החמים
פילה סלמון מזוגג ברוטב אסיאתי
מתכון של השף ישראל אהרוני, באדיבות ד'פלוס קיטשן
המרכיבים:
6 נתחי פילה סלמון טרי, עם עור וללא עצמות, במשקל 100 גרם כ"א
למרינדה:
1/3 כוס שמן זית
1/2 2 כוסות מירין
1/2 כוס רוטב סויה
1 כף ג'ינג'ר קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1/2 2 כוסות מים
1 כפית גרגרי כוסברה קצוצים
מעט צילי יבש גרוס
פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרינדה ומניחים בתוכה את נתחי הדג. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר להשרייה של כמה שעות.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מוציאים את נתחי הדג מהקערה (שמורים את נוזלי המרינדה) ומסדרים אותם בתבנית אפייה כשהצד של העור פונה מעלה. מעבירים את התהנית לנור וצולים את הדגים כ-4-5 דקות.
- מעבירים את המרינדה למחבת רחבה, מביאים לרתיחה ומבשלים כך עד שהרוטב הופך סמיך ומקבל ברק.
- מעבירים את הדגים למחבת ומבשלים כ-2-3 דקות. מקפידים לצקת רוטב עם כף תוך כדי הבישול עד לקבלת מראה מזוגג ומבריק. בהגשה, מקשטים בתלתלי בצל ירוק ובעלי כוסברה.
ברוטב אסיאתי (צילום: נלי שפר)
פילה סלמון אפוי עם רוטב פלפלים חריף-מתוק
מתכון של השף אבי ברי, הילטון תל-אביב, באדיבות "השף הלבן"
המרכיבים (6 מנות):
פילה סלמון במשקל 1/2 1 ק"ג, נקי, ללא עצמות ועם העור
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
4 שיני שום קצוצות
1 כוס יין לבן יבש
הרוטב:
2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות קטנות
2 פלפלים צהובים, חתוכים לקוביות קטנות
3 כפות שמן זית
100 גרם חמאה
2 בצלים אדומים קצוצים דק
1 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1 מיכל שמנת לבישול 10%
1 צרור כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית אפייה בשכבה דקה של שמן זית.
- מניחים את פילה הסלמון בתבנית, כשהעור פונה כלפי מטה. מפזרים על הדג מלח, פלפל, שום ומעט שמן זית.
- יוצקים 1/2 כוס יין לבן ואופים בתנור כ-15 דקות עד שהדג כמעט מוכן.
- הרוטב: מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים בצל ופלפלים ומטגנים קלות.
- לאחר כ-4 דקות, מוסיפים את יתרת היין ומבשלים על אש גבוהה עד שנותרת במחבת כרבע מכמות הנוזלים המקורית.
- מוסיפים רוטב צ'ילי ושמנת לבישול ומבשלים במשך 2 דקות. מוסיפים את החמאה וטורפים היטב עד שהיא נמסה ונבלעת ברוטב.
- מוציאים את הדג מהתנור, יוצקים עליו את הרוטב ומחזירים לתנור לכ-8 דקות.
- הגשה: מסדרים את הדג על מגש, יוצקים מעל את הרוטב ומפזרים את הכוסברה.
סלמון מבושל, מוגש קר ברוטב יוגורט
המרכיבים:
פילה סלמון במשקל 1/2 1 ק"ג, נקי, ללא עצמות ועם העור
לנוזל הבישול:
1/2 כוס יין לבן יבש
1 בצל פרוס לפרוסות עבות
כמה גבעולי שמיר
כמה גבעולי פטרוזליה
2-3 עלי דפנה
1/2 כף גרגרי פלפל שחור שלמים
לרוטב:
2 גביעי יוגורט
1/2 גביע שמנת חמוצה
1 כף מיונז
1/2 כפית סוכר
1 כף חומץ
1 כפית חרדל
מלח ופלפל לבן
1/2 כוס שמיר קצוץ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
- מניחים את הדג בסיר גדול (אם אין סיר רחב מספיק, ניתן לחצות את הדג לשני נתחים). מוסיפים את מרכיבי נוזל הבישול ויוצקים מים כדי כיסוי.
- מכסים את הכלי, מביאים לרתיחה ומורידים את הלהבה כך שתיווצר רתיחה עדינה. מבשלים את הדג במשך 5 דקות. מכבים את האש, משאירים את הכלי מכוסה ומניחים לו למעוד על הכיריים במשך כרבע שעה (החום ימשיך לבשל את הדג).
- מוציאים את הדג מהנוזל, מעבירים לכלי מכוסה ומקררים היטב במקרר.
- הרוטב: טורפים היטב את כל המרכיבים. ממליחים, מפלפלים, טועמים ומתקנים תיבול.
- הגשה: מניחים את הדג על מגש, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים.