8 ימי מאסר לאם שהניחה את תינוקה המת בפח
בית המשפט קיבל את הסדר הטיעון שנחתם עם העובדת הזרה שילדה תינוק מת והשליכה אותו. גזר הדין הטיל על העובדת 8 ימי מאסר, שלמעשה כבר ריצתה בימי מעצרה. "כתב האישום צריך להיות מופנה כלפי המדינה, שלא השכילה למצוא פיתרון לעובדים הזרים", כתבה השופטת
בית משפט השלום בירושלים גזר היום (ה') שמונה ימי מאסר על עובדת זרה ממולדובה, שילדה תינוק מת בחודש התשיעי להריונה, והניחה אותו בפח אשפה סמוך לביתה. בכך קיבל בית המשפט את עסקת הטיעון שנחתמה עם העובדת, שהיתה עצורה במשך תקופה החופפת לעונש המאסר - ולכן שוחררה היום.
החקירה נגד האשה, בת 32, נפתחה לאחר שהסגירה את עצמה לשוטרי מרחב דן בתל אביב. היא סיפרה כי ילדה בביתה תינוק מת, והוסיפה להסתובב עמו בתוך תיקה במשך יומיים - עד שהשליכה אותו. הנושא הועבר לידי חוקרי מרחב מוריה במשטרת ירושלים, שעצרו אותה.
בבית המשפט נידון עניינה של האשה בעבירה של "העלמת לידה". התביעה וההגנה הסכימו כי נוכח הנסיבות המיוחדות בתיק - מותו של התינוק מחנק בשל כריכת חבל הטבור סביב צווארו - ניתן להסתפק בימי המעצר של העובדת - וכך סוכם בהסדר טיעון.
פרקליטתה של העובדת, לורה בר אלון, טענה בפני בית המשפט כי "מדובר באירוע טרגי ומקומם מבחינת העובדות שלא קשורות במישרין לכוונת הנאשמת". אלון ציינה כי עובדים זרים בישראל לא מקבלים תנאים בסיסיים לבריאותם, ואפילו אם יש ביטוח כללי - אין כיסוי להוצאות על הריון ולידה.
"מדובר באשה צעירה שמשתכרת 750 דולר לחודש ונאלצה לשלם 3,500 דולר עבור הלידה, עקב כך נאלצה לוותר על
עזרה רפואית ואיבדה את התינוק שלה, שבתנאים אחרים ייתכן שיכלה ללדת", טענה הפרקליטה.
בגזר הדין קבעה השופטת חגית מאק-קלמנוביץ כי היא מקבלת את הסדר הטיעון. השופטת התייחסה לדברי הסניגורית והצדיקה אותה: "כתב האישום, יותר משהוא מופנה כלפי הנאשמת, צריך להיות מופנה כלפי מדינת ישראל והחברה הישראלית שלא השכילה למצוא פיתרון נכון יותר, שיכול היה למנוע את פטירתו של התינוק, ובוודאי היה מקל על הנאשמת".