דוקטורנטית: התלות במרצה מסבכת את המצב
"באוניברסיטה, במיוחד בשלב המאסטר יש תלות גדולה במרצים בכל הקשור לעתיד של המאסטרנט, וגם תלות כלכלית במרצה", מסבירה דוקטורנטית בחוג לסוציולוגיה ואנתרופלוגיה באוניברסיטה העברית, בעקבות החשדות נגד פרופסור בן-ארי
החשדות לפיהם הפרופסור, אייל בן ארי, בעל תוך ניצול יחסי מרות וסחט דוקטורנטיות שעבדו תחתיו, מעלה שאלות באשר לקשר הקרוב שבין המרצים, לנשות הסגל הזוטר העובדות בצמוד אליהם.
"באוניברסיטה, במיוחד בשלב המאסטר יש תלות גדולה במרצים בכל הקשור לעתיד של המאסטרנט, וגם תלות כלכלית במרצה", מסבירה דוקטורנטית מהחוג לסוציולוגיה ואנתרופלוגיה באוניברסיטה העברית, בו מלמד בן ארי, "המלגה שסטודנט יקבל, תלויה ברצון שהמרצה ינחה בצורה טובה וזה מה שהופך את המצב לכל כך מורכב". לדבריה, מרצים רבים הם בעלי דימוי שמושך את הסטודנטיות: "זה הופך את הסיטואציה של ניצול להרבה יותר קלה".
הדוקטורנטית מוסיפה כי בשנה וחצי האחרונות התרוצצו שמועות רבות על הפרופסור בן ארי, "הבנות שהגישו תלונה כבר לא נמצאות במחלקה, אבל כולם במחלקה מדברים רק על זה", היא הסבירה, "ידוע שעל פי הסטטיסטיקות כמעט כל התלונות על הטרדה מינית מתבררות כנכונות ובדרך כלל שיש מתלוננות, זה לא כי נוח להן להתלונן, אלא כי הן הרגישו מנוצלות".
ראש החוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, פרופ' זלי גורביץ', באוניברסיטה העברית סיפר ל-ynet כי המידע בעניינו של בן ארי: "הגיע לאוניברסיטה וגם להנהלה, אבל תחילה לא היו תלונות של הסטודנטיות עצמן. גם כאשר השמות של המתלוננות היו ידועים, הסטודנטיות חששו להתלונן. מעולם לא היה מצב שבו היו שמועות מסוג זה ולא טיפלנו בהן - טיפלנו והן לא רצו".
עוד אמר פרופ' גורביץ' כי "באוניברסיטה יש מוסדות שאחראים על תלונות על הטרדה מינית. אם מוסדות אוניברסיטאיים מרגישים שזה משהו שמעבר לעבירת משמעת, מעבירים את הנושא למשטרה".
ראש החוג טען כי "אין דבר באופי שלו שיכול היה לרמוז על המעשים. רוב האנשים לא מאמינים שההאשמות החמורות נכונות, וגם אני לא מאמין. האם היו יחסים עם סטודנטיות? אין לי מושג".