שתף קטע נבחר
 
צילום: אסף אמברם

שילוב מדהים: עוגת פרג וחלבה

יעל גרטי משלבת שתי אהבות ומכינה עוגת פרג וחלבה, קלה להכנה, אוורירית, נימוחה וטעימה להפליא. גם אתם מוזמנים

כשהכנתי טארט פרג וחלבה לקראת פורים, גיליתי עד כמה שתי האהבות שלי משתלבות נפלא ויוצרות שילוב מפנק, שלא לומר מושחת. כיוון שכך, כשהציעו לי את המתכון של עוגת הפרג וחלבה של רשת "אספרסו בר", קפצתי על ההזדמנות. העוגה התגלתה כאוורירית במיוחד, הודות ל-8 ביצים, נימוחה וטעימה להפליא. אני שמחה להביא בפניכם את המתכון.

 

עוגת פרג וחלבה

מתכון של שף-קונדיטור יניב ברהום, רשת "אספרסו בר"

 

אין כאן טעות: המתכון מצריך 8 ביצים. לדברי יניב מומלץ להשתמש בחלבה של חברת "חלבה ירושלים", כיוון שזו היחידה שאינה נמסה באפייה. כיוון שלא מצאתי את החלבה הזו בשמונה חנויות שונות, השתמשתי בחלבה אחרת. קשה לי לומר שהיא נמסה באפייה וקשה לי לומר שלא, בכל אופן התוצאה היתה טעימה מאוד ולא נראה לי שיש חשיבות לסוג החלבה.

 

המרכיבים (לתבנית בקוטר 28 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ):

250 גרם חמאה רכה

250 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר

8 ביצים מס' 1

245 גרם (3/4 1 כוסות) קמח תופח

160 גרם (3/4 1 כוסות) פרג טחון

גרד קליפת לימון מ- 2 לימונים קטנים

100 גרם (1/2 גביע) שמנת חמוצה

50 מ"ל חלב 3%

200 גרם חלבה בטעם וניל, חתוכה לחתיכות קטנות/מפוררת

 

לשימון: חמאה מומסת

לעיטור: אבקת סוכר


(צילום: אסף אמברם)

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור לחום בינוני (175 מעלות) ומשמנים תבנית (כמפורט לעיל) בחמאה מומסת.
  2. מקציפים חמאה וסוכר עד לקבלת קרם חלק ומוסיפים את הביצים בהדרגה, אחת אחרי השניה.
  3. מוסיפים קמח, פרג וגרד קליפת לימון. מערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
  4. מוסיפים חלב ושמנת חמוצה ומערבבים עד קבלת מסה אחידה.
  5. יוצקים מחצית מהעיסה לתבנית, מפזרים פיסות חלבה ויוצקים את המחצית השניה של העיסה. מכניסים לתנור ואופים במשך 45 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים. לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר.

 

צילומים: אסף אמברם. לאתר שלו הקליקו כאן

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אסף אמברם
פרג טחון ופרג שלם
צילום: אסף אמברם
מומלצים