קדאפי עדיין מתנגד ל"איחוד לים התיכון": רעיון רע
שליט לוב הססגוני אמר במהלך ביקור בתוניסיה השכנה כי התנגדותו להקמת "האיחוד לים התיכון" עדיין בעינה, מאחר שהוא מהווה משום חזרה לעידן הקולוניאליסטי. אם מדינות אירופה מעוניינות באמת ובתמים להושיט יד לשכנותיהן מדרום, עליהן לשלם להן פיצויים על עוולות העבר שנגרמו להן, אמר
שליט לוב מועמר קדאפי אמר היום (ב') כי הוא עדיין מתנגד להקמת "האיחוד לים התיכון", ארגון שבו חברות מדינות אירופה וכן המדינות ששוכנות לחופיו של הים התיכון.
במהלך ביקור שערך בתוניסיה השכנה, אמר קדאפי כי הקמת גוש המדינות הוא משום "חזרה לעידן הקולוניאליסטי". לדבריו, אם מדינות אירופה מעוניינות להושיט יד באמת ובתמים אל שכנותיהן מדרום - הן יכולות לעשות זאת באמצעות תשלום פיצויים למושבותיהן-לשעבר.
היוזמה להקמת האיחוד לים התיכון - המאגד 43 מדינות בהן מדינות ערב כגון סוריה, לבנון, מצרים לוב, תוניסיה, אלג'יריה ומרוקו - היתה של נשיא צרפת ניקולא סרקוזי. האיחוד הושק רשמית בוועידת פסגה שנערכה בפריז באמצע החודש שעבר. עם זאת, קדאפי היה המנהיג היחיד מקרב 43 ראשי המדינות שנעדר ממנה.
הפסגה בפריז נערכה במסגרת "תהליך ברצלונה", פרויקט שהחל ב-1995 ונועד לחזק את היחסים האירופיים-ים תיכוניים. בפסגה דנו בדרכים שונות לקדם את תהליך ברצלונה, והעלו פרויקטים שיוכלו לתרום לרווחתם, לביטחונם ולאיכות חייהם של תושבי המדינות לחופי הים התיכון - בהם ניקוי הים התיכון המזוהם, ניצול אור השמש להפקת אנרגיה סולארית, ושיפור תשתיות.
המערב האשים במשך שנים ארוכות את קדאפי בתמיכה בטרור - אך היחסים בין המערב לבין טריפולי התחממו באופן משמעותי מאז 2003, אז הודיעה לוב כי היא משעה את תוכניתה לנשק השמדה המונית, ואחרי שניאותה לשלם פיצויים למשפחות קורבנות פיצוץ מטוס הנוסעים של חברת פאן-אם בשמי לוקרבי שבסקוטלנד.