סמוך לעצרת לציון הפינוי: רקטה מרצועת עזה
אלפי בני אדם השתתפו בעצרת לציון שלוש שנים לפינוי גוש קטיף, שנערכה באזור כיסופים. למרות הרגיעה, בזמן העצרת נורתה רקטה מצפון הרצועה - ונפלה קילומטרים ספורים משם. דובר מועצת יש"ע: "זו בהחלט תזכורת כואבת לתוצאות הגירוש"
אלפי בני אדם הגיעו היום (ד') לאזור קיבוץ כיסופים כדי להשתתף בעצרת "כיסופים לקטיף", הנערכת לציון שלוש שנים לפינוי גוש קטיף. בסביבות השעה 20:15, מרחק לא רב ממקום העצרת, נורתה רקטת קסאם מצפון רצועת עזה לעבר קיבוץ במועצה האזורית שער הנגב - היא פגעה בשטח פתוח ולא היו נפגעים או נזק.
מאז שהוכרזה הרגיעה מול החמאס בחודש יוני כמעט ולא נרשמים אירועי ירי מכיוון הרצועה. מדי כמה ימים נורית רקטה או פצצת מרגמה שמפרות את השקט.
פעילי ימין בעצרת בכיסופים (צילום: אמיר כהן)
אוהד ברט, מנהל הלוגיסטיקה של מועצת יש"ע ומנהל העצרת סיפר ל-ynet: "בשבועיים האחרונים הייתי באזור, וכל פעם הייתה נפילה אחת או שתיים. מאז שברחנו מגוש קטיף מנסים לפגוע בנו שוב ושוב מעזה. הבריחה הגבירה את הטרור בכל הארץ, ואני לא חושב שיש סמליות בעובדה שהקסאם נפל דווקא במהלך העצרת. הם יורים כל הזמן. בכל מקרה, לא שמענו דבר, כך שכנראה נפל רחוק מאתנו".
דובר מועצת יש"ע, ישי הולנדר, אמר ל-ynet כי "צריך לציין שהקסאם לא נפל סמוך לעצרת, אלא בשטח מרוחק. העצרת התנהלה בצורה מסודרת. אך מי שחשב שההתנתקות תהיה בריחה מהטרור, הבין שדווקא הטרור רודף אחריו. אנו סופגים קסאמים ופצמ"רים בכל אזור הדרום.
"הדרישה שהוצגה במהלך העצרת היא לא רק שתושבי גוש ישובו לגוש קטיף, אלא שכל עם ישראל יחזור. היום כבר כולם יודעים שהנסיגה הביאה עלייה חדה בהתגברות הטרור. אין היום מי שחושב אחרת. ולכן, זו בהחלט תזכורת כואבת לתוצאות הגירוש מגוש קטיף - עליהן התרענו הרבה לפני כן".
הוא הוסיף כי "מארגני האירוע הביעו סיפוק ממספרם הרב של המשתתפים, אירוע מכובד ומרשים. האירוע מצטרף לאירועי זיכרון דומים שנערכו בלמעלה מחמישים ערים בישראל, במהלך השבוע הנוכחי".
מנתונים שפירסם לאחרונה משרד ראש הממשלה התברר כי 28% מכלל המפונים עדיין לא מצאו פתרון דיור המניח את דעתם, ואינם גרים בבית קבע. חלק ממפונים אלה הגיש בג"ץ על שווי הקרקעות, ואחרים ממתינים להצעת חוק שתגדיל את הפיצויים.
מחקר שערך מכון מאגר מוחות, בראשות פרופ' יצחק כ"ץ, הציג תמונה אחרת - לפיה מספר המובטלים בקרב מפוני גוש קטיף גבוה פי 3 מהנתון הארצי וכ-81% מהם עדיין גרים בבתים זמניים.