שתף קטע נבחר

וירוסים בפייסבוק: היזהרו מקישורים חשודים

גולשי פייסבוק מדווחים על קישורים חשודים לוירוסים, המופצים באמצעות הודעות הנשלחות בין משתמשי הרשת החברתית, ששולחים דואר זבל וגונבים סיסמאות

מספר בלוגרים וגולשים החברים ברשת החברתית פייסבוק מדווחים על וירוסים המסתובבים בימים האחרונים ומתחזים להודעות לגיטמיות הנשלחת בין המשתמשים. הווירוסים, בין השאר, מפיצים עצמם בין חברי פייסבוק וגונבים סיסמאות גישה לאתר.

 

פריס הילטון והגולש השובב

אחד הווירוסים, עליו כותב הבלוגר אריק, מגיע כמייל המודיע על הודעה חדשה על הקיר בפייסבוק (Wall). ההודעה מגיעה מחבר בפייסבוק, ופונה לגולש בשמו הפרטי. במקרה של אריק נכתב: "hello Arik, hehe.. you could be tht naughty i didnt knw" (שלום אריק, לא ידעתי שאתה יכול להיות כזה שובב. השגיאות במקור). בהמשך מופיע קישור המוביל, כיבכול, לגוגל. בפועל הקישור מוביל לאתר סיני ממנו מוצעת להורדה תוכנה זדונית באמצעות קובץ התקנה מסוג EXE.

 

על פי דיווח של גדי עברון, וירוס נוסף המפיץ עצמו ככל הנראה החל מאתמול, מפיץ הודעה המפנה לאתר כלשהו עם הסיומת PL - השייכת לפולין, ומציע לגולשים לצפות בקליפ ב-YouTube (של פריס הילטון למשל). גולשים שדיווחו כי נדבקו בוירוס מספרים כי גלישה לאתר בנסיון לצפות בווידאו, מתבקשים להתקין עדכון ל-Active X או לגירסת הפלאש, כשלמעשה התקנה כזאת שותלת את הוירוס במחשב.

 

מה עושים?

בפייסבוק מודעים לוירוסים מסוג זה באופן כללי, ומוחקים הודעות כאלה. אך חשוב לזכור כי בשל כמות המידע העצומה וההודעות הרבות הנשלחות מדי יום באתר, החברה לא תמיד מספיקה לאתר את הדברים בזמן - ולא כדאי לסמוך רק על המסננים שלה.

 

בדומה להתייחסות להודעות המגיעות בדואר האלקטרוני, בפורומים, או בתוכנת המסרים המיידים - גם כאן כדאי תמיד לנהוג בזהירות כללית - ולהימנע מלהקליק על קישורים חשודים, קישורים המלווים בטקסט חשוד שלא אופייני בסגנון או בשפה לשולח  (למשל הודעה המגיעה באנגלית מחבר עימו אתם מתכתבים לרוב בעברית), וכן קישורים המציעים תוכנות או סרטים להורדה.

 

כמובן שמומלץ גם תמיד לדאוג כי תוכנת אבטחת הגילשה מעודכנת. לשם הזהירות, אפשר גם להחליף את הסיסמה לפייסבוק, וזאת על מנת שאם היא נקצרה על ידי הווירוס, מפיציו לא יוכלו להשתמש בה. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים