התביעה תדרוש מאסר על תנאי למג"ד מנעלין
כתבי האישום נגד סא"ל עמרי בורברג והחייל ל', שירה כדור גומי לעבר פלסטיני כפות, הוגשו בבית הדין הצבאי המיוחד. במסגרת הסדר טיעון צפויה התביעה לדרוש לשניים עונשי מאסר על תנאי בלבד
הסערה סביב תקרית ירי כדור הגומי לעבר הפלסטיני הכפות הגיעה היום (ה') לבית הדין הצבאי המיוחד בקריה. כתבי האישום שהוגשו נגד מפקד גדוד 71 של השריון, סגן אלוף עמרי בורברג, והחייל, סמ"ר ל', מייחסים להם עבירה של התנהגות בלתי הולמת. לפי ההערכות, לא צפוי להתנהל כלל משפט, והתביעה תסתפק בעונשי מאסר על תנאי במסגרת הסדר טיעון.
בהמשך להחלטו של הפרקליט הצבאי הראשי, תת-אלוף אבי מנדלבליט, עליה פורסם אמש ב-ynet, הסתפקה התביעה באישום בעבירות קלות יחסית. על כתב האישום חתום התובע הצבאי הראשי, אלוף-משנה לירון ליבמן, מה שמעיד על בכירוּת המטפלים בפרשה.
בכתב האישום מפורט האירוע שבסופו נורה הפלסטיני אשרף אבו רחמה,
וכן הדו-שיח שהתקיים בין מפקד הגדוד לפקודו. הוא הוגש לבית הדין הצבאי המיוחד בקריה, משום שאחד הנאשמים הוא קצין בדרגת סגן אלוף. מכיוון שכתב האישום מאוחד, גם החייל אמור להישפט בבית דין זה - ולא בבית הדין של פיקוד צפון (אליו שייך גדוד 71; ח.ג).
על פי ההערכות, לא יתנהל בתיק זה משפט הוכחות, והצדדים צפויים להודיע לבית הדין על הסדר טיעון. השניים יודו בפני בית הדין בעבירה שיוחסה להם, ובתמורה תבקש התביעה הצבאית עונשים קלים שלא יכללו מאסר בפועל. לגבי המג"ד בורברג, המיוצג על ידי, אל"מ ועו"ד אודי בן אליעזר ועו"ד שלומי ציפורי, תסתפק ככל הנראה התביעה בעונש מאסר על תנאי. החייל יורד מדרגותיו וצפוי גם הוא למאסר על תנאי.
בכתב האישום מופיעים עשרה עדי תביעה, חלקם מהגדוד עצמו, שהיו נוכחים באירוע - אולם בשל העובדה שמשפט הוכחות לא יתקיים, הם לא יופיע לדיון.
עם הגשת כתבי האישום, פנו ארבעה ארגונים ישראליים לזכויות האדם, וקורבן הירי, לפרקליט הצבאי הראשי בדרישה כי יעכב את ההליכים המשפטיים כנגד המג"ד והחייל היורה.
זאת, על-מנת שיוכלו לברר כיווני פעולה נגד ההחלטה להעמיד את השניים לדין בעבירה הקלה יחסית.
אשרף אבו רחמה והאגודה לזכויות האזרח, בצלם, יש דין, והוועד הציבורי נגד עינויים בישראל, אמרו בפנייתם כי על ההליכים שיינקטו נגד המג"ד ונגד החייל היורה, בגין אחריותו לירי המכוון באדם עצור וכפות, לשקף את חומרת המעשים שבוצעו לכאורה. במכתבם, מצטטים הארגונים את דברי בג"ץ בפרשת יהודה מאיר, משנת 1988: "פגיעה באדם כבול וחסר ישע היא מעשה מביש ואכזרי, והיא מחייבת תגובה, ההולמת את חומרת המעשה".