שתף קטע נבחר

 

פעילי שמאל ינסו לשבור את המצור הימי על עזה

40 הפעילים יצאו בבוקר בספינות מקפריסין בניסיון להגיע דרך הים אל חופי עזה. במשט משתתף גם אזרח ישראלי שאמר ל-ynet: "אם נצליח לשבור את המצור הפעם יבואו עוד ספינות ואוניות וייפתח ערוץ בין עזה לעולם"

40 פעילי שלום מרחבי העולם צפויים לצאת מחר (יום ו') מקפריסין לכיוון חופי עזה, במטרה לשבור את המצור הימי על הרצועה. בין הפעילים נמצאים גם אזרח ישראלי. "חשבתי שזה מאחריותי, כישראלי, שחי בחברה שמאפשרת כיבוש לומר – לא עוד. אנו מקווים כי המשט יפתח ערוץ הגעה חדש לרצועה", סיפר ל-ynet הישראלי, ג'ף הלפר (62).

 

פעילי השלום שישתתפו במשט חברים בתנועה לשחרור עזה. הם מגיעים משורה של מדינות ביניהן טוניסיה גרמניה וארצות הברית.

אחת הפעילות הבולטות היא, הדי אפשטיין (84), ניצולת שואה אמריקנית המתגוררת במיזורי.

 

הפעילים צפויים להפליג על שתי ספינות לכיוון עזה מבלי לעבור דרך המים הטריטוריאליים של ישראל. את הגעתם הם לא תיאמו עם צה"ל, אולם דרך אמצעי התקשורת הבינו כי לא צפוי להם שייט חלק עד לרצועת עזה. "אנחנו צופים שחיל הים יעצור אותנו. לפי החוק הבינלאומי לישראל יש את כל הזכויות לבדוק אם יש לנו נשק, אבל מעבר לכך אין לה שום זכות לעכב אותנו. מצור ובמיוחד כזה שמכוון נגד אזרחים מנוגד לחוק", הסביר הלפר.

 

פעילי השלום עדיין לא תכננו את כל פרטיו של המשט: "כרגע לא ברור כמה זמן יימשך המשט, כי עוד לא החלטנו אם להשתמש במנוע או במפרשים. בכל זאת, צריך לשמור דלק לחזרה, אם חיל הים יעכב אותנו זמן ממושך", אמר הלפר, "החלטתי להשתתף במשט כדי לומר בקול לברק ולאולמרט- 'אתם לא עושים את זה בשמי'".

 

לדברי הלפר, לא מדובר במשט חד פעמי: "אם נצליח לשבור את המצור הפעם יבואו עוד ספינות ואוניות ויפתח ערוץ בין עזה לעולם החיצוני שיוכל להעביר גם סיוע וציוד", הוסיף הלפר, "ממשלת ישראל מנסה להציג אותנו כתימהונים, אבל אני חושב שהיא תהיה במלכוד כי היא לא יכולה לעצור אותנו".

 

הווידה ערף, פלסטינית תושבת ירושלים, שגדלה בארצות הברית תהיה גם כן בין המשתתפים באירוע.

"כפלסטינית, אני מזועזעת מהמצב המתמשך בעזה ונרעשת מכך שהקהילה הבינלאומית רק מדברת על זכויות אדם ולא עושה דבר בעניין", היא אמרה, "אני חושבת שאנשים חייבים לנקוט בפעולה ולכן החלטתי להשתתף במשט הסמלי הזה".

 

דובר "גוש שלום", אדם קלר, שנטל חלק בניסיון כושל לארגן משט דומה מחופי ישראל, בחודש יוני האחרון סיפר: "הייתה תחושת החמצה. אני מקווה שהפעם נצליח להעביר את המסר שיש מצור על עזה. כל אדם הגיוני מבין שרצועת עזה עדיין נמצאת תחת כיבוש ישראלי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המשט הקודם
צילום: אקטיבסטילס
מומלצים