שתף קטע נבחר

צילום: ויז'ואל פוטוס

אין מים - אין תעריף מוזל להשקיית גינות

עד כה השקיית גינות נוי פרטיות עלתה 4.073 שקלים לכל מ"ק מעבר לצריכה הביתית הבסיסית, אך במסגרת תוכנית החירום של רשות המים, בוטלה ההנחה והתעריף יהיה בהתאם לצריכת המים הביתית ויגיע, עבור רוב בעלי הגינות הפרטיות, ל-7.65 ש"ח למ"ק. מומחי מים: תהיה לכך השפעה שולית על התנהגות הציבור; הם לא ייבשו את הגינות שטיפחו בעמל וכסף רב

נוכח מצבו של משק המים, ובמסגרת תוכנית החירום של רשות המים, נכנסו היום (א') תקנות חירום במסגרת בוטלה ההוזלה בתעריפי המים להשקיית גינות נוי פרטיות, והעמדתם על התעריפים הקבועים לשימוש ביתי. לגבי בעלי גינות, המשמעות היא העלאת התעריפים ב-35 עד 90 אחוז.

 

תעריפי המים לשימוש ביתי היו מחולקים עד כה לשלוש רמות. רמה א', בתעריף של 3.93 שקל למטר מעוקב, הייתה עבור 8 מ"ק הראשונים הנצרכים בבית בכל חודש. הרמה השנייה, שמחירה היה 5.49 למ"ק, הייתה עבור תוספת של 7 מ"ק נוספים בחודש. עבור כל מ"ק נוסף שנצרך בבית מעבר ל-15 מ"ק, היה התעריף 7.65 שקל.

 

ואולם, לצורך השקיית גינות פרטיות, ניתנה עד כה הנחה והתעריף עמד על 4.073 ש"ח למ"ק. אך החל מהיום בוטלה ההנחה, ועבור כל מ"ק נוסף מעבר ל-15 יצטרך הצרכן לשלם על פי תעריף ג' - תעריף יקר בכ-90 אחוז ממחיר המים בתעריף הגינון שבוטל.

 

לדוגמה, אם סך צריכת המים החודשית לבית ולגינה הייתה 25 מ"ק כשמתוכם 7 מ"ק מוקצים להשקיית הגינה. לפני ביטול תעריפי הגינון הנמוכים היה התשלום כ-128 שקלים, וכעת יהיה כ-153 שקלים, כלומר ב-20 אחוז יותר.

 

ואולם, מומחי מים טוענים כי ביטול ההנחה להשקיית גינות אינה כלי אמיתי לחיסכון במים אלא בעיקר כלי להכנסת כסף לעיריות ולתאגידי המים. הם טוענים כי משפחה שהשקיעה מאות ואלפי - ולעיתים עשרות אלפים שקלים בהקמת גינה - לא ייבשו אותה כעת לאור ביטול ההנחה, אלא יעדיפו לספוג את עליית המחיר.

 

עוד טוענים המומחים כי בתחום הגינון הביתי יש להפעיל את תקנות אכיפה ומתן קנסות לאלו המשקים בשעות היום במקום בשעות הלילה בהן ההשקיה מותרת וכן לעודד את האוכלוסיה להשקות פחות ובהתאם לסוג הצמחייה ולעבור בהדרגה לצמחייה חסכנית במים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים זיו
כבר לא זול. השקיית גינה
צילום: חיים זיו
מומלצים