חוקר צבאי: 'מחשוב ענן' עשוי להיות מסוכן
חוקר מטעם הצבא האמריקני מזהיר: שירותים מקוונים שמאחסנים את המידע בשרת מרוחק, במקום על המחשב האישי, עלולים לסכן את פרטיות הגולשים
אתרי אינטרנט אוגרים על בסיס קבוע פרטי מידע שאפשר לצייר בעזרתם תמונה של חייו של הגולש. הסכנה, לדברי קונטי, היא בשימוש ב"מיחשוב ענן" - שיטה שבה המידע מאוחסן מחוץ למחשב המשתמש, המחליפים תוכנות המותקנות על המחשב.
דוגמאות ל"מיחשוב ענן" אפשר למצוא בשירותי המייל של גוגל ויאהו, אך התחום מתרחב גם לעריכת מסמכים, הנהלת חשבונות, גליונות אלקטרוניים, עריכת תמונות ועוד. "הפריחה של 'מיחשוב ענן' מזכירה לנו לקחת בחשבון את האיום על הפרטיות", אומר קונטי.
"כלי העבודה עצמו נמצא בידיו של אדם אחד והמידע מאוחסן אצל גורם אחר. עקרונית, זה רעיון רע", אמר בנאום בכנס Defcon. קונטי אף ציין כי כבר כיום מידע רב זמין בחיפוש פשוט של שמו של אדם בגוגל: שמות חבריו, תמונות, סרטונים ועוד; וברגע שחברות יתחילו לאסוף אותו באופן מקצועי למטרות רווח (למשל, פירסום מותאם אישית), קיים איום ממשי על הפרטיות של כולנו.
"המידע שאנחנו מוסרים לחברות גדולות עצום, זו סכנה שתלך ותחמיר", אמר קונטי. "לתת להן מידע זה סיכון גדול. כמה קשה כבר יהיה לאתר חולה איידס או אדם מצד מסויים של הקשת הפוליטית? ומה יקרה כשהחברות האלו ימותו והמידע ברשותן?"