ארה"ב: בת 16 תשלם "רק" 200 דולר פיצויים לכל הורדה
שופט קבע כי וויטני הארפר בת ה-16 לא ידעה כי הורדת שירים ב-Kazaa אינה חוקית, ולכן הפחית את גובה הפיצויים שתשלם לחברות התקליטים
הסיבה להפחתה היא הטיעון לפיו מדובר ב"הפרה תמימה" של זכויות יוצרים, בו השתמשה ההגנה במשפט. לדברי עורכי הדין של המשפחה, הארפר לא ידעה כי הפרה את זכויות היוצרים של חברת התקליטים בעצם הורדת השירים.
אביה של הארפר נתבע בינואר 2007, אז התגלה כי מי שהשתמש בתוכנת שיתוף הקבצים בבית היא בתו בת ה-16. וויטני הארפר נתפסה על-ידי חברה בשם MediaSentry, גוף שמאתר משתפי קבצים ברשתות השונות, ביוני 2004. חברות התקליטים שינו את השם על על התביעה לשמה של וויטני במקום אביה. ההגנה טענה כי בשל גילה הצעיר ובורותה הטכנולוגית, וויטני הארפר לא הייתה מודעת למעשיה.
השופט חבייר רודריגז פסק כי לנערה "לא היה ידע בהחלפת קבצים, הפצה ברשתות שיתוף או זכויות יוצרים". מאחר ו-Kazaa לא הבהירה למשתמשיה כי השירים בה גנובים או מושגים בדרכים בלתי חוקיות, לא הייתה לא דרך לדעת שמעשיה אינם חוקיים.
בתיקיית השיתוף של הארפר נמצאו 540 שירים, מתוכם הוכח כ-37 הם פיראטיים. עבור כל אחד מהם תיאלץ משפחתה של הארפר לשלם 200 דולר - 7,400 בסך הכל. מדובר בסכום נמוך משמעותית מזה שנפסק לחברות התקליטים במשפט של ג'אמי תומאס - 9,250 דולר לשיר.