שתף קטע נבחר

 

מי זקוק יותר לשיפור - המשטרה או החינוך?

סקר הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מגלה כי 47% מהישראלים סבורים שיש לשפר קודם כל את מערכת החינוך, לעומת 13% שחושבים שקודם כל יש לטפל במערכת הבריאות. ומי מרוצה יותר מתפקוד המשטרה - יהודים או ערבים?

47% מהציבור הישראלי סבור שמערכת החינוך בישראל היא הראשונה בישראל שיש לערוך בה שיפורים. 13% חושבים שיש לפתוח דווקא עם שירותי הבריאות, 10% מפנים דרישה דומה כלפי המשטרה ו-7% כלפי הרשויות המקומיות. כך עולה מהסקר החברתי השנתי של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.

 

הסקר, המספק מידע על תנאי החיים של האוכלוסייה הבוגרת בישראל ורווחתה, נערך בחודשים ינואר-דצמבר 2007 ובמסגרתו במסגרתו רואיינו כ-7,400 איש בני 20 ומעלה מכל רחבי הארץ.

 

32% מהנשאלים בלבד הגדיר את תפקודה של מערכת החינוך כ"טוב". מצבה של המשטרה לא היה הרבה יותר טוב, כש-35% בלבד הצביעו על שביעות רצון מתפקודה. אחריהם מהסוף ניצבים בתי המשפט, ש-45% מגדירים את תפקודם כטוב.

בראש הרשימה עומד משרד הפנים, ש-81% סבורים שתפקודו טוב, ואחריו שירותי התחבורה הציבורית בישראל, שכ-76% טוענים שפועלים כראוי. 

 

כשליש מהנשאלים בסקר העריכו את תפקודה של מערכת החינוך כ"טוב" - זאת כשכרבע מהמרואיינים היהודים אחזו בעמדה זו, לעומת 68% מהערבים. יותר נשאלים שבניהם נמצאים במערכת החינוך טענו כי היא פועלת בצורה טובה (36%), לעומת נשאלים שאין להם ילדים במערכת החינוך (30%).

 

מן הסקר עלה כי -23% מהישראלים הבוגרים נפלו קורבן בשנה שקדמה לסקר לאחת מהעבירות שנבדקו - גניבת רכב, פריצה לרכב, פריצה או גניבה מדירה, גניבה ללא שימוש בכוח, פגיעה גופנית או הטרדה מינית. כ-55% מהם דיווחו על כך למשטרה, ורק כ-30% מאלה שדווחו למשטרה היו מרוצים מטיפול המשטרה. 35% מהישראלים חושבים שתפקודה של המשטרה טוב, כש-38% מהערבים חשים כך, לעומת 24% מהיהודים.

 

רוב הנשאלים העידו כי הם מרוצים ממקום מגוריהם. שלוש הערים שבהם נרשמה שביעות הרצון הגבוהה ביותר היו רעננה, כפר סבא והרצליה. מעל ל-80% מהנשאלים מתל-אביב, חיפה וירושלים אמרו כי הם מרוצים ממקום מגוריהם, זאת לעומת

פחות מ-70% בחדרה ופחות נ-50% בלוד.

 

14% מהישראלים, בני 20 ומעלה, פנו בשנה האחרונה לבתי המשפט: שיעור הגברים שפנו גבוה פי שניים משיעור הנשים (18%, לעומת 9%, בהתאמה), ושיעור הגרושים גבוה מאשר שיעור הנשואים או הרווקים (22%, לעומת 14% ו-13%, בהתאמה). 17% מהערבים פנו לבתי משפט לעומת 13% מהיהודים.

 

45% מהאנשים שפנו לבתי משפט היו מרוצים מהשירות. בקרב הנשים שיעור המרוצות מהשירות הינו 50%, לעומת 42% בקרב הגברים. כמחצית מהישראלים בני 20 ומעלה סבורים שבתי משפט מתייחסים באופן שוויוני לאזרחי המדינה: 57% מהערבים סברו כך, לעומת 47% מהיהודים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מערכת החינוך. זקוקה לשיפור
צילום: אלכס קולומויסקי
יותר ערבים מרוצים
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים