האם סולן U2 גרם לדליפת שירי הלהקה לרשת?
על פי דיווח של הסאן, בונו האזין לשירים בביתו בעצמה גבוהה מאוד, ועובר אורח הקליט אותם והעלה ל-YouTube, אך הם הוסרו משם
מנהל הלהקה של U2 התלונן בעבר כי הטכנולוגיה הפיראטית ברשת מחסלת את המוזיקה. הפעם הוא דווקא יכול להאשים את הבוס שלו בכך.
על פי סיפור שדווח בגירסתו המקוונת של עיתון "הסאן", בונו, סולן להקת U2, השמיע את השירים מהאלבום הבא של הלהקה, שטרם יצא לחנויות במערכת הסטריאו בווילה שלו בדרום צרפת בעוצמת קול גבוהה למדי. עובר אורח בעל מודעות הקליט את השירים - והעלה אותם ל-YouTube.
השירים אומנם לא שרדו באתר והוסרו, אך לפי הדיווחים הם כוללים את Sexy Boots, הסינגל הראשון הצפוי מהאלבום שעתיד להיקרא No Line in the Horizon. עוד שני שירים שדלפו באותה הדרך ככל הנראה, הם Moment of Surrender ו-For Your Love.
מנהל הלהקה: הטכנולוגיה ההיפית אשמה
פול מק'גינס, שעומד מאחורי ההצלחה המטאורית של המגה-להקה האירית ב-30 השנים האחרונות ומשמש גם כמנהל של פי ג'יי הארווי, אמר בכנס המוזיקה Midem בקאן בתחילת השנה, כי ראשי חברות טכנולוגיה כמו סטיב ג'ובס, מנכ"ל אפל וביל גייטס, היו"ר היוצא של מיקרוסופט, הם המרוויחים הגדולים מהפיראטיות המקוונת ואינם עושים דבר כדי לעצור אותה.
מק'גינס, שחתם ב-2004 על הסכם לשיתוף פעולה עם אפל, במסגרתו שווקה מהדורה מוגבלת של iPod עם אלבום של U2, הגדיר את קשריו עם מייסד אפל, סטיב ג'ובס, "ידידותיים", אך אמר כי חברות טכנולוגיה לא יוכלו עוד לטעון כי הם מהווים צינור בלבד ואין להן כל אחריות לפיראטיות. הוא השווה את מעשיהם למוציא לאור של מגזין שמפרסם מכוניות גנובות ודואג למשלוח שלהן לקהל.
על פי מק'גינס, התרבות של עמק הסיליקון והמערכת האקולוגית שלה חוללה שינוי תרבותי המבוסס על "ערכי ההיפים" של החוף המערבי, על ברכיהם התחנכו חלוצי הטכנולוגיה בסוף שנות ה-70' ויורשיהם בסוף שנות ה-90'. לדבריו, הוא אינו פועל ממניע אישי, בהתחשב בכך ש-U2 מכרה יותר מ-150 מיליון אלבומים והרוויחה 35 מיליון דולרים בסיבוב ההופעות האחרון שלה.