איטליה במזרח הרחוק: סלט פסטה בניחוח אסייתי
מזרח פוגש מערב במתכון לסלט פסטה עם פטריות פורטבלו בתיבול של רוטב סויה, רוטב צ'ילי מתוק ושמן שומשום
סלט פסטה עם פטריות צלויות בסויה, צ'ילי מתוק ושמן שומשום
מתכון באדיבות "לגעת באוכל", מרכזים קולינאריים
המרכיבים:
500 גרם פסטה מסוג פנה או פסטה קצרה וחלולה אחרת
250 גרם פטריות פורטבלו טריות
1 כף שמן
2 כפות רוטב סויה2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כפית שמן שומשום
3 בצלים ירוקים
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
- חותכים את הפטריות לפרוסות בעובי בינוני. חותכים את הבצלים הירוקים למקטעים באורך 4 ס"מ.
- מחממים כף שמן במחבת ומקפיצים במהירות את הפטריות כ-2 דקות.
- מעבירים את הפטריות לקערה, יוצקים עליהן רוטב סויה, רוטב צ'ילי מתוק ושמן שומשום ומערבבים. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומניחים מחוץ למקרר כחצי שעה, לספיגת הטעמים.
- מרתיחים מי מלח בסיר ומבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה.
- מעבירים את הפסטה המבושלת למסננת, מסננים היטב ומוסיפים לקערה עם הפטריות. מערבבים, מכסים ומניחים לטעמים להיספג כרבע שעה. מגישים בטמפ' החדר. מפזרים בצל ירוק לפני ההגשה.
צילום: ירון ברנר
מומלצים