שתף קטע נבחר

 

איראן: תוך שנה נקבע מיקום לכורים החדשים

בטהרן אמרו כי בקרוב ייקבע מיקומם של ששת הכורים הגרעיניים שבכוונתה להקים עד שנת 2021 לייצור חשמל. סגן ראש הארגון לאנרגיה אטומית באיראן כי למכרז לבניית הכורים השתתפו 62 חברות, ארבע מהן מרוסיה, קנדה ושווייץ

סגן ראש הארגון לאנרגיה אטומית באיראן, אחמד פיאזבחש, אמר כי בתוך 13 חודשים ייקבע מיקומם של הכורים הגרעיניים החדשים שבכוונתה לבנות. כך דיווחה היום (ג') סוכנות הידיעות האיראנית הרשמית אירנ"א.

 

בעבר הודיעה איראן כי בכוונתה לבנות עוד שישה כורים גרעיניים לייצור חשמל עד שנת 2021, נוסף לכור ההולך ונבנה בבושהר בסיוע חברה רוסית. בניית הכור בבושהר צפויה להסתיים עד סוף השנה.

 

פיאזבחש אמר במסיבת עיתונאים כי שש חברות מקומיות נבחרו לאתר מקומות מתאימים לבניית הכורים, והן אמורות לסיים את עבודתן בתוך 13 חודשים. הוא הוסיף כי לאחר סיום הבדיקות של המקומות האפשריים, יהיה ניתן לעבור לבניית הכורים הגרעיניים החדשים.

 

לפני יותר משנה פרסמה לשם כך איראן מכרז בינלאומי, בו קראה לחברות זרות לקחת חלק בבניית שני כורים גרעיניים בשטחה. לדברי פיאזבחש, במכרז השתתפו 62 חברות, מהן ארבע חברות זרות מרוסיה, קנדה ושווייץ.

 

ההודעה האיראנית נועדה להראות לעולם כי היא מתעלמת מדרישת הקהילה הבינלאומית להשעות את תוכנית הגרעין שלה, וממשיכה בתוכנית הגרעין שלה כרגיל. ההערכה היא כי איראן מעוניינת לאותת לחברות הקבועות במועצת הביטחון של האו"ם, השוקדות בימים אלה על סבב סנקציות רביעי נגד טהרן, שהסנקציות לא משיגות את מטרתן ולא מפריעות לה להמשיך בפיתוח תוכנית הגרעין.

 

ארה"ב ומדינות המערב חוששות כי במקביל לתוכנית הגרעין האזרחית של איראן, היא חותרת בחשאי לייצר ראשי קרב גרעיניים. אך טהרן דוחה את הטענות האלה וטוענת כי תוכנית הגרעין נועדה לצרכי שלום והכורים הגרעיניים נועדו להפקת חשמל.

 

בתחילת השבוע הודיעה איראן על ניסוי שערכה במשגר לוויינים, שנועד לטענתה לאפשר לה בעתיד הקרוב לשגר לווין מתוצרתה לחלל. במערב חוששים כי הניסוי בטיל "ספיר" נועד לסייע לה להמשיך ולפתח את יכולותיה בתחום שיגור טילים בליסטיים, העלולים לשאת בעתיד ראשי קרב נפץ בלתי קונבנציונאליים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכור בבושהר. עוד שישה כמוהו?
צילום: איי פי
מומלצים