שרת החינוך לסטודנטים: שכר הלימוד לא יעלה
הצעת התקציב אמנם אושרה בממשלה, אך שרת החינוך מסרה לסטודנטים: האישור לא קובע דבר למעשה, חכו להחלטת ממשלה במיוחד בנושא. שכר הלימוד לא ייגבה בינתיים
שרת החינוך שולחת מסר מרגיע לסטודנטים. למרות כוונת האוצר שלא להפחית את הנטל הכספי על הסטודנטים, מבטיחה יולי תמיר ששכר הלימוד אכן יופחת. לפי העדכון שמסרה לארגוני התלמידים - אישור הצעת התקציב אתמול (יום א') בממשלה אינה בעלת תוקף מעשי, לפני הבאת העניין הנקודתי לאישור בדיון נוסף.
הלילה אמנם עברה הצעת התקציב בממשלה, וכללה הפחתה של 20 אחוזים - במקום 26 אחוזים, כפי שקבעה ועדת וינוגרד להחזר שכר לימוד. משמעות ההחלטה היא ששכר הלימוד יעלה, אך שרת החינוך תמיר הודיעה ליו"ר התאחדות הסטודנטים, בועז טופורובסקי, כי ראש הממשלה, אהוד אולמרט, מתכוון להביא בשבוע הבא את נושא הקפאת שכר הלימוד להחלטת ממשלה - כפי שהיה בשנה שעברה.
הממשלה הייתה אמורה לדון כבר לפני מספר שבועות בהנחה בשכר הלימוד בגובה 6 אחוזים, הניתנת לסטודנטים באופן מסורתי מאז 2005 במסגרת החלטות ועדת וינוגרד, אך הדיון בוטל. עוד לפני כן התקיים דיון בנושא בישיבת ועדת החינוך של הכנסת, שבו הודיעה נציגת משרד האוצר כי ההנחה לא תאושר.
לאחר לחץ מכיוון ארגוני הסטודנטים, אמש גם הוחלט בישיבת הממשלה שדנה בחוק ההסדרים, כי ההצעה של העלאת שכר הלימוד באמצעות החלת שכר לימוד דיפרנציאלי במקצועות משפטים, מנהל עסקים וחשבונאות, תימחק מהחוק.
גביית שכר הלימוד המלא נדחתה
בנוסף, התקיימה היום פגישה באוניברסיטת בר אילן עם מנכ"ל המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג), פרופ' שלמה גרוסמן, ומנכ"ל הוועדה לתכנון ותקצוב (ות"ת), סטיבן סתיו. בפגישה הוחלט כי לפי שעה לא יונחו המוסדות לגבות שכר לימוד עם הפחתה של 20 אחוזים, עד שתתקבל החלטת הממשלה. הגבייה עצמה תתבצע עד 14 בספטמבר.
מהמל"ג נמסר: "נפגשנו עם הסטודנטים, אנו מקווים להיות בחזית אחת להחזרת תקציבים". עוד מוסרים מהמל"ג כי יש התקדמות בשיחות עם משרד האוצר לגבי הסדר כספי על החזרת תקציבים למערכת ההשכלה הגבוהה.
כזכור, הודיעו ראשי האוניברסיטאות כי לא יוכלו לפתוח את שנת הלימודים הקרובה בגירעון הקיים.
טופורובסקי מסר בתגובה: "אני מברך על הוצאת שכר הלימוד הדיפרנציאלי מחוק ההסדרים ומקווה כי ראש הממשלה יעמוד בהבטחתו לשרת החינוך ויעביר בממשלה במהרה את הקפאת שכר הלימוד". סגן יו"ר ארגון הסטודנטים בישראל, עידו אייזיקוביץ, ביקש להדגיש: "אנו לא יכולים להישאר זחוחים ואדישים לאור רצון משרד האוצר לפגוע במערך ההשכלה הגבוהה בישראל".