מטוס סודני ובו 87 נוסעים נחטף ונחת בלוב
רשת הטלוויזיה "אל-ג'זירה" דיווחה כי מטוס סודני ועליו 87 נוסעים נחטף זמן קצר לאחר שהמריא מדרום חבל דרפור בדרכו לבירה חרטום. לפי הדיווח, המטוס נחת בלוב, לאחר שמצרים סירבה לאפשר לו לנחות בתחומה. החוטפים דרשו לתדלק את המטוס על מנת שיוכלו לטוס לפריז
מטוס נוסעים סודני נחטף אמש (יום ג') על ידי 10 חברים ב"תנועה לשחרור סודן" (SLM), בחבל דרפור שבמערב סודן ונחת בלוב - כך דיווחו כלי תקשורת ערביים והרשויות בלוב. דובר מטעם התנועה הכחיש את הדיווחים. על פי רשת "אל-ג'זירה", על המטוס היו 87 נוסעים בשעה שנחטף והוא שייך לחברה פרטית מקומית.
בין הנוסעים שלושה חברים בכירים בתנועת מורדים לשעבר מדרפור, הנמנית על הארגונים שחתמו על הסכם שלום עם הממשלה הסודנית. תנועת המורדים הינה יריבה של התנועה אליה משתייכים החוטפים. המטוס המריא מניאלה, בירת דרום דרפור, לבירה הסודנית חרטום. זמן קצר לאחר ההמראה נחטף המטוס בידי גבר חמוש בסכין שביקש להנחיתו במצרים, אך סורב על-ידי הרשויות שם ובמקום זאת פנה ללוב. סוכנות הידיעות הרשמית של לוב, Jana, דיווחה כי לאחר הנחיתה דרשו החוטפים לתדלק את המטוס על מנת שיוכלו לטוס לפריז.
דובר רשות התעופה האזרחית של סודן, עבד אל-חאפז עבד אל-רחים, אישר כי "מטוס נחטף ונראה שהוא נמצא בלוב". רשות התעופה האזרחית של לוב אישרה שהמטוס השייך לחברת התעופה הפרטית "סונאייר" נחת בנמל התעופה קופרא, עיירה בדרום-מזרח המדינה. סוכנות הידיעות המצרית ציטטה גורם בחברת "סונאייר" כאומר שארבעה גברים חטפו את המטוס.
סוכנות הידיעות הלובית דיווחה כי הטייס דיווח למנהל נמל התעופה בקופרא כי ישנם עשרה חוטפים, אך לאחר מכן אמר כי ייתכן שהם רבים יותר. כמו כן, דיווחה הסוכנות כי החוטפים סירבו לבקשת הרשויות בלוב להעביר מזון לנוסעי המטוס ולספק טיפול רפואי לכמה נוסעים שהתעלפו. מנהל נמל התעופה בקופרא, חאלד סאסיה, סיפר כי החוטפים ביקשו לקבל מפות על מנת שיידעו כיצד לטוס לפריז.
חבל דרפור היה מוקד הסכסוך בסודן מאז שנת 2003, אז נשלחו מיליציות בתמיכת כוחות הצבא לדכא התקוממות של מורדים נגד הממשלה. מומחים בינלאומיים מעריכים כי יותר מ-2.5 מיליון תושבים נאלצו להימלט מבתיהם והפכו לפליטים ולפחות 200 אלף נהרגו. ממשלת סודן, לעומת זאת, טוענת כי מספר ההרוגים עומד על כ-10,000 בלבד.
החמושים בחבל דרפור משתייכים ליותר מתריסר פלגים שונים. על המטוס היו שלושה חברים בכירים בארגון מורדים לשעבר, התנועה לשחרור סודן. התנועה חתמה על הסכם שלום עם הממשלה ב-2006. גורם המקורב לרשות התעופה הסודנית אמר כי קודם להמראה היה עימות בין הפעילים לרשויות, עקב ניסיון של בכירי הארגון לעלות למטוס כשהם חמושים.