שתף קטע נבחר

צילום: ויז'ואל פוטוס

רשות המים: בת"א, רעננה ופ"ת שכחו לחסוך

ברשות המים טוענים כי בערים אלה עברו על תקנות החיסכון במים וגרמו לביזבוז ניכר. כך למשל בתל אביב שתלו דשא - למרות שהתקנות שנכנסו רק השבוע לתוקף אוסרות על שתילת דשאים והשקייתם. "אנו מאמינים שהציבור לא יישאר אדיש נוכח הפקרות העיריות ויפעיל עליהן לחץ", אמרו ברשות המים. עיריית תל-אביב: קיבלנו פרסים על חיסכון במים

ברשות המים אומרים שמבצע ההסברה שלהם ("ישראל עוברת מאדום לשחור") נתן את אותותיו והביא לירידה בצריכת המים הביתית. אך מי שהתעלם מהצורך לחסוך במים ו"ציפצף" על תקנות ההשקייה החדשות והמחמירות היו הרשויות המקומיות דווקא.

 

במהלך חודש יולי תעדו פקחי רשות המים 45 רשויות מקומיות – ובראשן תל-אביב, פתח תקווה ורעננה - שהשקו שטחים ציבוריים בניגוד לתקנות. השיאנית היא פתח תקווה, שבמהלך יולי "נתפסה" משקה שטחי ציבור בניגוד לתקנות תשע פעמים. ברעננה תועדו שבע הפרות של התקנות ובתל אביב שש.

 

"בעיריית תל אביב לא הפנימו את מצוקת המים" וממשיכים לשתול דשאים ברחבי העיר - אמר גורם ברשות המים. הוא ציין כי שלשום גילו פקחי הרשות כיצד עובדי עיריית תל אביב שותלים מרבדי דשא לאורך רחוב אבן גבירול מול בניין העירייה - בניגוד לתקנות החדשות. "היות ואסור להשקות את הדשא, אין סיכוי שייקלט והדשא יתייבש וימות", הסביר הגורם, "אלא אם בכוונת עיריית תל אביב לעבור על החוק ולהשקות את הדשא בניגוד לתקנות".

 

התקנות החדשות: אסור לשתול דשא

התקנות החדשות, שנכנסו לתוקף בתחילת השבוע, אוסרות על השקייה והקמה של גנים ציבוריים שאינם חסכוניים במים, לרבות גינות נוי לצידי הדרכים ואיי תנועה.

 

המשמעות המעשית של התקנה היא איסור על שתילת דשא או פרחים עונתיים - צמחים הזקוקים לכמויות גדולות של מים במיוחד בתקופה הראשונה אחרי השתילה, כדי שייקלטו. תקנה זו תהיה בתוקף עד סוף אוקטובר 2009. ברשות המים הדגישו כי לא מדובר באיסור על הקמת גנים חדשים, ושרשויות יכולות לטפח את הנוי בתחומן באמצעות שתילת צמחים חסכוניים במים ובאמצעות השקייה בטיפטוף.

 

ברשות המים אמרו כי יחשפו בקרוב רשימה של הרשויות שמבזבזות הכי הרבה מים, ושרשימה שכזו תפורסם מעת לעת כדי להרתיע את הבזבזנים הפועלים בניגוד לתקנות. "אנו מאמינים שהציבור לא יישאר אדיש נוכח הפקרות העיריות בכל הקשור לשימוש במים, ומקווים כי התושבים בערים שיפורסמו ברשימה יפעילו לחץ ציבורי להפסקת הבזבוז, במקביל לפעולות השונות בהם נוקטת הרשות", נמסר.

 

התגובות

מעיריית תל אביב נמסר בתגובה: כבר בשנת 2001 עיריית תל-אביב-יפו החלה בצעדי חיסכון במים שזיכו אותה בשני פרסי משרד הפנים על ניהול נכון של משק המים שהוביל לחיסכון. העירייה ממשיכה בצעדי החיסכון במים הבאים לידי ביטוי בחיסכון מליוני קוב בשנה לעומת שנים קודמות".

 

מעיריית רעננה נמסר: רעננה היא אחד מחמשת הישובים הירוקים ביותר בישראל, בה נהנה כל תושב נהנה מ-18 מ"ר שטח ירוק, ולצד זה מיישמת העירייה פעילות ענפה לצמצום צריכת המים העירונית - התקנת חסכמים במוסדות ציבור וחינוך, שתילת צמחיה רב-שנתית חסכונית במים, ריבוי נטיעות עצים ומעבר לדשא סינתטי. רעננה הינה הרשות היחידה בארץ המשתמשת במערכת קריאה מרחוק, המסייעת לאתר נזילות מים בבתי התושבים בזמן אמת ולחיסכון במים. אנו פועלים כל העת להורדת פחת המים העירוני, שהינו אחד מהנמוכים בארץ, בין השאר על ידי פיקוח על קבלנים והחלפת צנרת. ההשקיה העירונית נעשית בהתאם לתקנות משרד התשתיות ומנהל המים.

 

ישראל דרור, מנהל אגף גנים ונוף בעיריית פתח תקווה, אמר ל-ynet כי "פתח תקווה נחשבת לאחת מחמש הרשויות המובילות בחיסכון במים בישראל. רשות המים מטעה את הציבור בנתונים, שכן השקיה בשעות הלילה אינה מביאה כלל לחיסכון במים. בכל מקרה, העירייה מקפידה להשקות את השטחים הציבוריים רק בשעות הלילה ובמשך היום מבוצעים מעת לעת כיווני ממטרות, בהשגחת אנשי המקצוע בעירייה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ממטרות בתל-אביב. ארכיון
צילום: איתן בכר
מומלצים