שתף קטע נבחר

 

פעילי השמאל שהפליגו לעזה: נשוב בתוך חודש

הפעילים, שעגנו אמש בקפריסין, אמרו כי עליהם לשוב ולאסוף את חבריהם שנותרו מאוחר, והביעו תקווה שהדבר יתאפשר בקרוב. נער פלסטיני שממתין לרגל תותבת והפליג עם הפעילים, סיפר על הקושי תחת המצור: "אין לי חיים של ממש בעזה. היא מלאה במוות ובכאוס"

פעילי זכויות האדם, שהפליגו בסוף השבוע שעבר לעזה במחאה על המצור הישראלי, מתכוונים לחזור לרצועה בתוך חודש. מרבית הפעילים מהתנועה לשחרור עזה, שהיו הראשונים להיכנס לרצועה מאז החריפה ישראל את הסגר, שבו אמש (יום ו') לקפריסין. 

 

 

"יש לנו בערך עשרה מתנדבים בעזה, ואנחנו צריכים לחזור לקחת אותם. אנחנו צריכים לקחת את הנוסעים ביחד, בתקווה שזה יקרה בתוך חודש", אמר פול לארודי, אמריקני בן 62 החבר בקבוצה. "זו עשוייה להיות תחילתו של שירות משלוחים פשוט, אם נצליח ליצור את המנגנון המתאים כאן בקפריסין. זה יכול לשמש כמודל למשהו שיהפוך קבוע יותר אחר כך", הוסיף.


פעילי השמאל בדרכם לעזה (צילום ארכיון: AP)

 

שתי הספינות, שעליהן פעילי השמאל, הגיעו לעזה במוצאי השבת שעברה, לאחר שישראל הודיעה כי לא תמנע את כניסתם. הפעילים עזבו את הרצועה שלשום ואיתם שבעה פלסטינים, בהם חמישה ילדים.

 

סע'עד מסלח, נער פלסטיני שאיבד את רגלו בתקיפת צה"ל לפני כשלוש שנים וממתין לקבלת רגל תותבת, הצטרף לפעילים. "אני מקווה לקבל רגל מלאכותית כך שיהיה לי סיכויי לחזור ללכת", אמר. מסלח סיפר כי הוא נפגע מפגז טנק ישראלי בזמן שהשקה את העצים בפרדס של משפחתו. "אין לי חיים של ממש בעזה. היא מלאה במוות ובכאוס", הוסיף.

 

פעיל השמאל הישראלי, ג'ף הלפר, שנעצר בדרכו חזרה מעזה לישראל וכבר שוחרר בערבות, אמר עם שחרורו מהמעצר כי יציאת הפלסטינים היא המבחן האמיתי לניסיון לשבור את המצור. "בישראל טוענים שהם מהווים סיכון ביטחוני", אומר הלפר, "אבל אנחנו סבורים שהם לא מבוקשים".

 

 

לדבריו, "אין לנו שום התנגדות שישראל תבדוק את הספינות האלה ואנחנו מוּדעים לדאגה הביטחונית הישראלית. אולם כל עוד ישראל לא חושפת את החומר שיוכיח מדוע הפלסטינים אסורים ביציאה, היא לא יכולה למנוע מאנשים חופש תנועה. זו הפרה של זכות האדם, לדעת איזה חשדות יש נגדו. אחרת זה משטר טוטליטרי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פעילי השמאל בעזה.
צילום: AFP
מומלצים