שתף קטע נבחר

תיירים תקועים בפוקט בגלל משבר פוליטי

אלפי תיירים יאלצו לבלות בימים הקרובים בניגוד לרצונם בחופי פוקט, לאחר שמפגינים חסמו את שדה התעופה באי. ברחבי תאילנד מתרבות ההפגנות ונמשכים העימותים עם כוחות הביטחון, אך ראש הממשלה מתעקש: "לא אתפטר"

נמל התעופה של פוקט וגם נמלי התעופה בקראבי ובהאט-יאי בדרום תאילנד נסגרו היום בלחץ מפגינים, שקראו לראש ממשלת תאילנד, סמאק סונדרבג',  להתפטר מתפקידו. למרות הפגנות המוניות בבירה בנגקוק וברחבי המדינה נגד ממשלתו, הוא לא מתכוון לזוז מכסאו.

 

המפגינים טוענים כי ממשלת סמאק פועלת בשליחותו של ראש הממשלה המודח, טקסין צ'ינאוואט, שברח ללונדון על מנת שלא לעמוד לדין בגין שחיתות. "לעולם לא אתפטר בתגובה לאיומי המפגינים", הבטיח סמאק בנאום שנשא בפני אלפי תומכים. 


ההפגנות בתאילנד (צילום: רויטרס)

 

משרד החוץ קיבל מספר שיחות טלפון מישראלים בתאילנד: "אנחנו לא מתייחסים לזה כאל משהו שמסכן את המטיילים", אמר ל-ynet אחד מאנשי המשרד. משרד החוץ ממליץ למטיילים לעקוב אחר דיווחי התקשורת ולהתעדכן בחברות התעופה טרם היציאה אל/ מדרום המדינה. בבנגקוק מומלץ לפי שעה להימנע מלהגיע לבניני הממשל ולהתגודדויות ולהשמע להוראות כוחות הבטחון.

 

רשת BBC הבריטית דיווחה כי בעוד האי-יציבות הפוליטית מתפשטת ברחבי המדינה, טס ראש הממשלה סמאק לארמונו של המלך בומיבול אדוליאדג', שאינו נוהג להתערב בסוגיות פוליטיות. פגישתם של השניים מוכיחה כי מה שהחל כמחאה של קומץ מפגינים בקריית הממשלה, הפך בתוך 24 שעות למשבר לאומי.

 

מאות תומכים של "הברית העממית לדמוקרטיה", בהם אנשי אקדמיה ואנשי עסקים הידועים כמתנגדיו של סמאק, חסמו בגופם את מסלולי ההמראה ואת דרכי הגישה לנמלי התעופה באתרי התיירות קראבי ופוקט, וכן בהאט-יאי שבדרום המדינה. בבנגקוק ממשיכים מאות תומכים נוספים של התנועה להתבצר בקריית הממשלה, שם הם מתעמתים עם שוטרים.

 

גורם בשדה התעופה של פוקט, אמר לסוכנות הידיעות "רויטרס" כי השדה יישאר סגור לפחות עד יום ראשון לפנות בוקר. אתמול הופנו 16 טיסות לנמלי התעופה בבנגקוק ובערים אחרות בתאילנד, ואילו היום נפגעו מחסימת שדה התעופה כ-40 טיסות.

סוכני הנסיעות בתאילנד הביעו דאגה רבה בעקבות המצב שנוצר וחוששים כי אם יימשך, יחליטו התיירים המערביים להגיע לאתרים דומים בווייטנאם ובבאלי.   

 

מנהל אחת מסוכנויות הנסיעות הגדולות בתאילנד, קוסה פניאראצ'ון, אמר כי החשש העיקרי הוא שהממשלה תכריז על מצב חירום על מנת להתמודד עם ההפגנות. "לא איכפת לי איך הממשלה תתמודד עם המפגינים או תעצור אותם, אך זו תהיה טעות גדולה מצדה להכריז על מצב חירום. יהיו לכך השלכות נוראיות על התיירות והכלכלה ויימשך זמן רב עד שהתיירים יחליטו לחזור לפה".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סמאק. לא מתפטר
צילום: איי פי
צילום: רויטרס
חופי פוקט. אלפים תקועים שם
צילום: רויטרס
מומלצים