דיווח בקנדה: "האנלייזר" אהוד טננבאום נעצר
כלי תקשורת בקנדה דיווחו כי הישראלי אהוד טננבאום, "האנלייזר", שפרץ למחשבי הפנטגון, נעצר והואשם במעורבות בגניבת 1.8 מיליון דולר קנדי מחברה בעיר קלגרי. אמו אמרה ל-ynet: "הוא לפעמים בקנדה. לא הצלחתי ליצור איתו קשר"
אהוד טננבאום (29), שכונה בארץ "האנלייזר" - שחדר בין היתר למחשבים במשרד ההגנה האמריקני, נעצר בקנדה יחד עם שלושה חשודים נוספים - בחשד שגנב 1.8 מיליון דולר קנדי מחברה בעיר קלגרי. כך דיווחו היום (ו') כלי תקשורת בקנדה. עוד דווח כי הוגש נגדו כתב אישום. אמו של טננבאום אמרה ל-ynet: "אני יודעת שהוא לפעמים בצרפת ולפעמים בקנדה. ניסיתי ליצור קשר איתו היום, אך לא הצלחתי". במשרד החוץ אמרו כי הם בודקים את הדיווח.
במשטרת קנדה בודקים האם טננבאום קשור לשלושת העצורים האחרים שנעצרו, החשודים שקנו כרטיסי אשראי אשר נטענים בסכום מסוים מראש - ושינו את סכום הכסף שהוטען בהם כדי לרכוש מוצרים או למשוך כסף בבנק. על-פי החשד, טננבאום פרץ למחשבי החברה ושינה את סכום הכסף שנמצא בכרטיס. אז, משכו יתר החשודים כספים מכספומטים בקנדה וברחבי העולם.
במשך שבעה חודשים השתמשו חוקרים בטכנולוגיה ובשיטות בילוש מסורתיות על-מנת לאתר את החשודים. במבצע היו מעורבים השירות החשאי האמריקני, משטרת קלגרי וונקובר וגם כוחות משטרה במונטריאול, שם נעצרו החשודים. הם הועברו לקלגרי לפני כמה ימים.
גורדון בול ממשטרת קלגרי, אמר: "מדובר בסכום כסף גדול". לדבריו, גם השירות החשאי האמריקני ממשיך בחקירה ומזה הוא הסיק כי יש קורבנות בארצות הברית. לדבריו, הארבעה נעצרו, כאשר חקירה אחרת הסתעפה ומשטרת ונקובר העבירה את המידע לקלגרי. הוא הואשם בשישה סעיפים של שימוש במרמה במידע הקשור בכרטיסי אשראי, וסעיף אחד של מרמה בסכום של מעל 5,000 דולר קנדי.
פרץ למחשבים בישראל ובארה"ב - ונכלא
טננבאום התפרסם בשנת 1998 לאחר שפרץ למחשבים באמצעות האינטרנט. בין היתר פרץ למחשבי נאס"א, מוסדות ממשל בארה"ב, משרד ההגנה האמריקני, חיל האוויר והצי האמריקני וכן לאתר הכנסת ואתר נשיא המדינה. השופטים
בבית משפט המחוזי בתל-אביב קבעו עוד כי יש צורך בהרתעה ובהשמעת קול ברור ובלתי מתפשר באשר למשמעות הערכית והמעשית של עבירות מחשב - וגזרו עליו עונש של שנת מאסר וחצי.
קודם לכן גזר עליו בית משפט השלום בתל-אביב שישה חודשים מאסר שירוצו בעבודות שירות, חודשיים מאסר על תנאי וקנס בסך 75 אלף שקלים.
טננבאום נחשף לאחר שנעצרו שני אזרחי ארצות הברית, שהיו תלמידיו, והחקירה הובילה אליו. משלחת של חוקרים מארה"ב הגיעה לארץ ומסרה ליחידה הארצית לחקירות הונאה פרטים על החדירות למחשבים שבוצעו בחו"ל ובארץ.
התביעה טענה כי כתוצאה מהפריצות למחשבים נגרמו לבעלי המחשבים נזקים כספיים כבדים, הם נאלצו לטפל בפריצות, ולהפסיק שירות שנתנו באמצעות המחשבים. בעקבות הפריצה למחשבי הכנסת נעלמו קבצים, המחשבים היו מושבתים, ונגרם לכנסת נזק תדמיתי.
המידע הראשוני הגיע באימייל האדום