איראן: שיגרנו לוויין מחקר ביחד עם סין ותאילנד
שר התקשורת האיראני הכריז כי לוויין מחקר שפותח במשותף עם סין ותאילנד שוגר באמצעות טיל סיני. מומחית ישראלית ל-ynet: "שיתוף הפעולה נועד להציג את איראן באור של מדינה מתקדמת ולהוסיף לה יוקרה במישור הבינלאומי"
הטלויזיה האיראנית דיווחה היום (יום א') כי לוויין מחקר שעליו עמלו במשותף איראן, סין ותאילנד, שוגר בהצלחה לחלל באמצעות טיל סיני. שר התקשורת האיראני, מוחמד סולימאני, כי שלוש המדינות סובלות מאסונות טבע וכי הלוויין יעביר תמונות שיעזרו להתמודד עמם.
"סאנדיי טיימס:
רוסיה שוקלת להגדיל הסיוע הגרעיני לאיראן
ynet
העיתון הבריטי מדווח כי הקרמלין דן בשליחת מומחי גרעין לטהרן ובהזמנת מדענים איראנים למוסקבה. מקור רוסי: "רוסיה שוקלת להכאיב לארה"ב במקום הכי כואב - איראן"
לדבריו, "על הלווין יש מספר מצלמות, מסוגים שונים, שיצלמו את פני הקרקע ותחנות הקרקע יקבלו את התמונות האלה". בהתייחסו לאסונות טבע כמו שטפונות, רעידות אדמה, ותופעות כמו מידבור ובירוא יערות הוסיף סולימאני כי "איראן, סין ותאילנד ישתמשו בלוויין הזה במשותף לניטור אסונות הטבע האלה וכדי לבצע מחקר חלל".
דגנית פיקובסקי, עמיתת מחקר בבית הספר לממשל ולמדיניות ודוקטורנטית באוניברסיטת תל אביב אמרה בשיחה עם ynet כי "שיתוף הפעולה בין המדינות הללו בנושא החלל החל כבר בשנת 2000, יחד עם עוד כמה מדינות באסיה, וכלל חילופי מדענים וכנסים משותפים. המטרה היא לפתח את תוכניות החלל של המדינות השונות באסיה, כשהמובילות בשיתוף הפעולה הזה הן סין, תאילנד ואיראן".
סין מחזקת את השפעתה
באשר למניעים הסיניים, הוסיפה פיקובסקי, כי "בשנים האחרונות סין פועלת לחזק את השפעתה במדינות העולם השלישי באסיה ובאפריקה דרך תמיכתה בתוכניות חלל ובשיתופי פעולה בנושא. זו בעצם פעילות סינית שמנסה לאגד סביבה מדינות כדי לחזק את השפעתה". באשר לאיראן, ציינה פיקובסקי, "שיתוף הפעולה הזה נועד להציג את איראן באור של מדינה מתקדמת בעלת יכולות בחלל במטרה להוסיף לה יוקרה במישור הבינלאומי".במקביל לכך, איראן פועלת במרץ באחרונה לקדם את תוכנית החלל שלה. בחודש שעבר איראן ערכה ניסוי במשגר לווינים שיאפשר לה בעתיד, כך היא מקווה, לשגר לווין מתוצרתה לחלל. למרות הצהרותיה של איראן כי השיגור הצליח, מומחים במערב העריכו הניסוי נכשל. לדברי גורם בצבא האמריקני, חלקו השני של הטיל, אשר אמור בעתיד לשאת את הלוויין - נפל.
במערב מודאגים מכך, שהתקדמות טכנולוגית בתחום שיגור הלווינים לחלל, עלולה להצביע על כך שאיראן שיפרה את יכולותיה בתחום פיתוח הטילים הבליסטיים. לאחר מכן הכריזה כי בכוונתה לשגר אסטרונאוט איראני ראשון לחלל בתוך עשור. ראש סוכנות החלל של איראן, רזה תקיפור, ציין כי באיראן נעשים מחקרים נרחבים בנוגע לשליחת אנשים לחלל ואמר כי "זו אחת המטרות החשובות של איראן לעשר השנים הבאות".
שיגור לוויין איראני. ארכיון
צילום: AFP
מומלצים