הרשעה: בכיר במינהל לקח שוחד מדודי אפל
עודד טל סייע לאיש העסקים להשיג חוזי בנייה בגבעת שמואל, בתמורה לכך שידאג לקידומו ולהעסקת אשתו כעורכת דין באחת מהחברות שלו
עודד טל, ששימש כמנהל אגף המחוזות במינהל מקרקעי ישראל, הורשע היום (ג') בעבירות של לקיחת שוחד והפרת אמונים - בבית משפט השלום בתל-אביב.
טל, בן 52 מרמת-גן, הורשע בין היתר בכך שסייע בין היתר לאיש העסקים, דוד אפל, להשיג חוזי בנייה בגבעת שמואל בתמורה לכך שידאג לקידומו ולהעסקת אשתו כעורכת דין באחת מהחברות שלו. טל הורשע בלקיחת שוחד ובהפרת אמונים ובכך שהתחייב להעניק לאפל הטבות שונות במסגרת תפקידו.
השופט דן מור מתח ביקורת קשה על הנאשם ועל עורכי דינו, והביע מורת רוח מהתנהלות ההגנה בתיק. השופט קבע כי הם עשו הכול כדי לסרבל את ההליכים ופסק כי טל אינו אמין, עדותו חמקמקה וגרסאותיו תמוהות ומלאות סתירות ומהוות חיזוק לטענות התביעה.
הוא קבע כי במהלך המשפט ניסו טל ועורכי דינו להציגו כקורבן, אולם גרסאותיו היו חסרות היגיון וכי הוא היה מוכן להטיל דופי באחרים. כמו כן קבע כי עורכי דינו הרבו בחקירות ובהתנגדויות בכוונה, כדי לסרבל את ההליכים וקבע כי התנהגות זו מסמלת את חולשת ההגנה.
השופט כתב עוד בהכרעת הדין כי זוהי השחיתות הציבורית בהתגלמותה ובכיעורה. "אין מדובר בפקיד זוטר חסר ניסיון ודל הבנה, אלא מדובר בניגוד עניינים עמוק. חובתו של הנאשם היתה לשמור על זכויות הציבור והוא ניצל את כוחו כנאמן על אדמות המדינה כדי לקדם את מעמדו האישי והכלכלי ולקבלת טובות הנאה".
התובעות במשפט, עורכות הדין ענת סבידור, אביבה חפץ ורינה מיוחס, הביעו סיפוק מהכרעת הדין והודיעו כי יבקשו מבית המשפט לגזור על הנאשם עונש מאסר בפועל. סבידור: "הכרעת הדין היא נדבך חשוב שהוסיף בית המשפט לנושא המלחמה בשחיתות הציבורית. בית המשפט קבע כי טל ניצל קשרים אישיים מתוקף תפקידו לענייניו האישיים וכי מדובר בקשרים פסולים. בית המשפט קבע כי טל פעל תוך כדי ניגוד עניינים עמוק וזועק - הוא דיבר בהכרעת הדין על אמון הציבור שנפגע וקבע כי יש לשמר את הצורך בטוהר המידות. אנו מקווים כי הכרעת דין זו תהווה תמרור אזהרה לכל העובדים בשירות הציבורי".
בכתב האישום, שהוגש נגד טל לפני חמש שנים נטען בין היתר, כי לאחר שפורסם מכרז לפיתוח מקרקעין בגבעת שמואל וזכתה בו החברה בה היה דוד אפל אחד הנהנים בה, חברת "מגדל הזוהר", דאג טל לשינוי המכרז עבור אפל, זאת למרות שטל ידע כי לא ניתן לבצע את השינויים. למרות זאת, הוא הסמיך עו"ד שלא היה רשאי לכך להיפגש עם נציגי החברה ולדון עמם בשינויים שביקשה, שינויים מהותיים אשר לטענת הפרקליטות היו משמעותיים מאוד לחברה ולאפל, ושוויים הסתכם בעשרות מיליוני דולרים.